Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
Salih_Kilic_0172
Beeld door: beeld: Salih Kiliç

In drie dagen tijd, 14, 15 en 16 maart, ging slechts 39 procent van de stemgerechtigde Rotterdammers naar de stembus. Bijna 8 procent lager dan vier jaar geleden en 11 procent lager dan het landelijk gemiddelde. Een historisch democratisch dieptepunt. In enkele Rotterdamse wijken (Carnisse, Beverwaard, Bloemhof, Mathenesse en Tarwewijk) bleef de opkomst steken op zo’n 20 procent. In deze wijken is de gemeente er niet in geslaagd vier op de vijf inwoners bij de stad te betrekken.

Uit een landelijke peiling van Ipsos onder niet-stemmers blijkt dat 28 procent van de kiezers afhaakt omdat zij geen vertrouwen hebben in de politiek. 32 procent weet niet op welke partij hij of zij wil stemmen en 27 procent heeft geen interesse. 

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

WhatsApp Image 2022-01-11 at 13.32.54

Marjolein Kooyman

Marjolein Kooyman (1984) is freelance journalist en schrijft het liefst over Rotterdam. Ze studeerde psychologie in Maastricht en Gent. Als kind wilde ze al journalist worden daarom deed ze daarna nog de PDOJ in Rotterdam. Dat bleek de goede keuze, zowel voor de stad als voor de journalistiek. Marjolein werkte 8 jaar bij het AD Rotterdams Dagblad en schrijft als freelancer voor onder andere NRC Rotterdam en het AD.

Profiel-pagina
salih_kilic

Salih Kiliç

Fotograaf

Salih Kiliç (1986) is freelance reportagefotograaf. Zijn werk kenmerkt zich door een zoektocht naar microsamenlevingen. Met zijn foto’s wil Salih deze microsamenlevingen en hun verhalen delen. Een blik achter de schermen op bijzondere plekken en bij bijzondere mensen. Kortom; hij legt alles vast waar een verhaal in zit.

Profiel-pagina