Ga naar de inhoud

Wat zeggen de partijen over wonen en bouwen?

Wonen is onmiskenbaar één van de heetste hangijzers van deze verkiezingen. Hoe willen de verschillende partijen de huidige wooncrisis te lijf gaan? En hoe kijken ze aan tegen andere ingewikkelde vragen zoals de bouw van Feyenoord City, het gebrek aan groen in de stad of het idee om de luchthaven op te offeren voor een groene woonwijk?

Vers Beton – Tessa Biemans – Wat valt er te kiezen – Bouwen en Wonen – 2022
beeld: Tessa Biemans

Is er in de partijprogramma’s nog steun voor de Woonvisie? Je weet wel, het omstreden beleid dat na het woonreferendum in november 2016 is aangenomen omdat te weinig Rotterdammers kwamen opdagen voor het referendum. In de visie, die in 2019 een update kreeg, staat dat 13.500 sociale huurwoningen opgeofferd worden om plek te maken voor nieuwe, veelal duurdere, woningen. In de afgelopen vier jaar voerde de coalitie van VVD, D66, PvdA, GroenLinks, CDA en Christenunie/SGP dit beleid uit.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures