Ga naar de inhoud

Wat zeggen de partijen over wonen en bouwen?

Wonen is onmiskenbaar één van de heetste hangijzers van deze verkiezingen. Hoe willen de verschillende partijen de huidige wooncrisis te lijf gaan? En hoe kijken ze aan tegen andere ingewikkelde vragen zoals de bouw van Feyenoord City, het gebrek aan groen in de stad of het idee om de luchthaven op te offeren voor een groene woonwijk?

Vers Beton – Tessa Biemans – Wat valt er te kiezen – Bouwen en Wonen – 2022
beeld: Tessa Biemans

Is er in de partijprogramma’s nog steun voor de Woonvisie? Je weet wel, het omstreden beleid dat na het woonreferendum in november 2016 is aangenomen omdat te weinig Rotterdammers kwamen opdagen voor het referendum. In de visie, die in 2019 een update kreeg, staat dat 13.500 sociale huurwoningen opgeofferd worden om plek te maken voor nieuwe, veelal duurdere, woningen. In de afgelopen vier jaar voerde de coalitie van VVD, D66, PvdA, GroenLinks, CDA en Christenunie/SGP dit beleid uit.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Doe mee met een walking tour langs drie gebouwen ontworpen door vrouwen in Rotterdam.

  Datum:
 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam