Ga naar de inhoud

Wat zeggen de partijen over wonen en bouwen?

Wonen is onmiskenbaar één van de heetste hangijzers van deze verkiezingen. Hoe willen de verschillende partijen de huidige wooncrisis te lijf gaan? En hoe kijken ze aan tegen andere ingewikkelde vragen zoals de bouw van Feyenoord City, het gebrek aan groen in de stad of het idee om de luchthaven op te offeren voor een groene woonwijk?

Vers Beton – Tessa Biemans – Wat valt er te kiezen – Bouwen en Wonen – 2022
beeld: Tessa Biemans

Is er in de partijprogramma’s nog steun voor de Woonvisie? Je weet wel, het omstreden beleid dat na het woonreferendum in november 2016 is aangenomen omdat te weinig Rotterdammers kwamen opdagen voor het referendum. In de visie, die in 2019 een update kreeg, staat dat 13.500 sociale huurwoningen opgeofferd worden om plek te maken voor nieuwe, veelal duurdere, woningen. In de afgelopen vier jaar voerde de coalitie van VVD, D66, PvdA, GroenLinks, CDA en Christenunie/SGP dit beleid uit.

Gerelateerde inhoud

Steun onafhankelijke journalistiek voor Rotterdam

We kunnen deze artikelen alleen maken dankzij onze leden. Lees onbeperkt alle artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Didier Eribon is internationally renowned for his groundbreaking work Returning to Reims. Part memoir, part social and political theory, the book caused a stir in France and approached cult status in Germany, where it touched a nerve with its central premise that the mainstream left is to blame for pushing the working classes towards the far right and nationalism.

  Venue: De Dépendance, OASE
  Datum:
 • Brutus Space presenteert deze zomer een nieuwe, dynamische editie van Wild Summer of Art. Naast een expositie van 50 Rotterdamse hedendaagse kunstenaars omvat deze editie een uitgebreid publieksprogramma vol evenementen, screenings en performances.

  Venue: Brutus
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Het hoofd marketing & communicatie ontwikkelt en werkt aan het marketingbeleid van MOMO Festival, MOMO Concerts en MOMO Create  en is eindverantwoordelijk voor de uitvoering ervan, waarbij het optimaliseren van het publieksbereik centraal staat.

 • Het bedrijfsbureau is de uitvoeringsorganisatie van de koepelcoöperatie Energie van Rotterdam. Met een klein team werken we dagelijks aan de ondersteuning van de energiecoöperaties, het realiseren van energieprojecten en het behartigen van de belangen in de stad.

 • The Writer’s Guide (to the Galaxy) is een cursuscentrum voor written (en soms ook een beetje spoken) word. Ook is het een ontmoetingsplek voor jonge schrijvers, boekennerds en intersectionele feministen.

 • Bekijk alle vacatures