Ga naar de inhoud

Wat zeggen de verkiezingsprogramma’s over kunst en cultuur?

Vers Beton vat de programma’s van de Rotterdamse politieke partijen voor je samen in aanloop naar de verkiezingen op 16 maart. Hier lees je wat partijen zeggen over de culturele sector en hoeveel geld daarheen moet.

Vers Beton – Nina Fernande – Wat valt er te kiezen – Cultuur
beeld: Nina Fernande

Je zult in de Rotterdamse politiek weinig mensen tegen het lijf lopen die kunst en cultuur niet belangrijk vinden. Alle partijen in onze inventarisatie zijn het erover eens dat een toegankelijk en sterk cultuuraanbod in de stad van levensbelang is, maar de meningen lopen uiteen over wat dat aanbod moet zijn en moet willen bereiken. En natuurlijk over wat het mag kosten.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Tijdens de eerste edtie Extra Space op 14 maart luister je vanaf 19:00 naar de…

  Venue: Leeszaal Rotterdam West
  Datum:
 • De Rotterdamse woningmarkt is krap en de prijzen zijn hoog. De nieuwe Woonvisie, die op 14 maart 2024 wordt vastgesteld, belooft verandering. Maar hoe wordt écht betaalbaar wonen in Rotterdam gerealiseerd? Op 7 maart organiseren AIR, Platform Woonopgave, Recht op de Stad en KeileCollectief het stadsgesprek ‘Betaalbaar wonen: hoe dan?!’Onderwerp van gesprek zijn de nieuwe Woonvisie, de knelpunten in de praktijk en mogelijke oplossingen. De avond wordt afgesloten met het aanbieden van kant-en-klare moties aan Rotterdamse gemeenteraadsleden, die ze op 14 maart kunnen indienen.

  Venue: Keilepand M4H
  Datum:
 • Bubbeldenken geeft geen oplossingen. Steeds weer dezelfde statements en dezelfde “deskundigen”…brrrr, herhaling van zetten. Daarom op zoek naar verrassend andere meningen.

  Venue: Rotterdamse Salon
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam