Ga naar de inhoud

Wat zeggen de verkiezingsprogramma’s over kunst en cultuur?

Vers Beton vat de programma’s van de Rotterdamse politieke partijen voor je samen in aanloop naar de verkiezingen op 16 maart. Hier lees je wat partijen zeggen over de culturele sector en hoeveel geld daarheen moet.

Vers Beton – Nina Fernande – Wat valt er te kiezen – Cultuur
beeld: Nina Fernande

Je zult in de Rotterdamse politiek weinig mensen tegen het lijf lopen die kunst en cultuur niet belangrijk vinden. Alle partijen in onze inventarisatie zijn het erover eens dat een toegankelijk en sterk cultuuraanbod in de stad van levensbelang is, maar de meningen lopen uiteen over wat dat aanbod moet zijn en moet willen bereiken. En natuurlijk over wat het mag kosten.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • De muur als politiek medium

  • Kunst en Cultuur

  Muurkunst maakt steden leesbaar, het vertelt je iets over de maatschappelijke thema’s die er spelen. Het is het meest laagdrempelige canvas waar kinderen en jongeren zich op kunnen uitdrukken. In deze Talk of the Town zingt Siebe Thissen een lofzang op street art, murals en graffiti.

 • Door het Arab Film Festival en de aardbeving in Marokko besefte ik: mijn moeder is een Atlasleeuwin

  • Kunst en Cultuur

  De aardbeving in Marokko heeft ook impact op de familie van Amal Akbour. Haar zeventigjarige moeder wil ter plekke gaan helpen. Het doet Akbour denken aan de vrijgevochten vrouwen die ze op het witte doek tijdens het Arab Film Festival zag.

 • De Tweede Wereldoorlog maakte vooral joodse kunstenaars onzichtbaar in Rotterdam

  • Kunst en Cultuur

  In deze Talk of the Town sprak Siebe Thissen met kunsthistoricus Sandra Smets over haar nieuwe boek De vuurvogelgeneratie. Kunstenaars in een verwoeste stad. Over hoe het Boymans tijdens de bezettingsjaren steeds verder verstrikt raakte in het web van nazipropaganda en hoe joodse kunstenaars in de vergetelheid raakten.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam