Ga naar de inhoud

Zo ging Rotterdam de afgelopen vier jaar het armoedeprobleem te lijf — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Het Rotterdamse stadsbestuur beloofde in 2018 om meer te doen aan de bestrijding van armoede en schulden. Er kwam zelfs voor het eerst een armoedewethouder. De koerswijziging lijkt al wat vruchten af te werpen, hoewel het armoedeprobleem nog lang niet is opgelost.

3_Armoede_Ocatavia van Horik
beeld: Octavia van Horik

Volgens armoedewethouder Michiel Grauss (ChristenUnie-SGP) is er sinds 2018 een ‘gigantische verandering van koers’ ingezet op het Rotterdamse stadhuis. Grauss wilde het armoedeprobleem op een andere manier aanpakken dan zijn voorgangers. Hij heeft dan ook een hele reeks vernieuwingen in gang gezet. Sterker nog: de stad fungeerde de afgelopen jaren, wat Grauss betreft, als een laboratorium voor armoedebeleid.

Nu de termijn van dit stadsbestuur aan een einde komt, dient de vraag zich aan: wat heeft het nieuwe beleid eigenlijk opgeleverd? Is het Grauss inderdaad gelukt om een deuk te slaan in het hardnekkige en veelkoppige armoedeprobleem in Rotterdam?

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures