Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
3_Armoede_Ocatavia van Horik
Beeld door: beeld: Octavia van Horik

Volgens armoedewethouder Michiel Grauss (ChristenUnie-SGP) is er sinds 2018 een ‘gigantische verandering van koers’ ingezet op het Rotterdamse stadhuis. Grauss wilde het armoedeprobleem op een andere manier aanpakken dan zijn voorgangers. Hij heeft dan ook een hele reeks vernieuwingen in gang gezet. Sterker nog: de stad fungeerde de afgelopen jaren, wat Grauss betreft, als een laboratorium voor armoedebeleid.

Nu de termijn van dit stadsbestuur aan een einde komt, dient de vraag zich aan: wat heeft het nieuwe beleid eigenlijk opgeleverd? Is het Grauss inderdaad gelukt om een deuk te slaan in het hardnekkige en veelkoppige armoedeprobleem in Rotterdam?

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Adriaan

Adriaan de Jonge

Adriaan de Jonge (1994) is politiek filosoof en journalist. Groeide op langs de Rijn, reisde af naar het zuiden voor een studie in Maastricht en vertrok daarna met de stroom mee naar de enige echte Maasstad. Hij bijt zich graag vast in netelige maatschappelijke kwesties en is lichtelijk geobsedeerd met vraagstukken over werk, inkomen en ongelijkheid.

Profiel-pagina
photo profile

Octavia van Horik

Illustrator

Octavia van Horik (1987) is grafisch ontwerper, illustrator en Rotterdammer sinds 2008. In haar werk gaat ze op zoek naar de grenzen van het medium om te kijken wat daar aan te morrelen valt. Een setje regels is er nu eenmaal om gebroken te worden.

Profiel-pagina