Ga naar de inhoud

Zo ging Rotterdam de afgelopen vier jaar het armoedeprobleem te lijf — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Het Rotterdamse stadsbestuur beloofde in 2018 om meer te doen aan de bestrijding van armoede en schulden. Er kwam zelfs voor het eerst een armoedewethouder. De koerswijziging lijkt al wat vruchten af te werpen, hoewel het armoedeprobleem nog lang niet is opgelost.

3_Armoede_Ocatavia van Horik
beeld: Octavia van Horik

Volgens armoedewethouder Michiel Grauss (ChristenUnie-SGP) is er sinds 2018 een ‘gigantische verandering van koers’ ingezet op het Rotterdamse stadhuis. Grauss wilde het armoedeprobleem op een andere manier aanpakken dan zijn voorgangers. Hij heeft dan ook een hele reeks vernieuwingen in gang gezet. Sterker nog: de stad fungeerde de afgelopen jaren, wat Grauss betreft, als een laboratorium voor armoedebeleid.

Nu de termijn van dit stadsbestuur aan een einde komt, dient de vraag zich aan: wat heeft het nieuwe beleid eigenlijk opgeleverd? Is het Grauss inderdaad gelukt om een deuk te slaan in het hardnekkige en veelkoppige armoedeprobleem in Rotterdam?

Gerelateerde inhoud

Steun onafhankelijke journalistiek voor Rotterdam

We kunnen deze artikelen alleen maken dankzij onze leden. Lees onbeperkt alle artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Rotterdam bruist van de eethuisjes, met geuren en smaken van regio’s ver weg en dichtbij. Tijdens Extra Space #5 neemt schrijver en journalist Sharyfah Bhageloe je mee op een fietstour van Zuid naar West, langs verschillende eetlocaties door de stad. Laat je meevoeren door de zintuiglijke gewaarwordingen van de mond en het eten met een voordracht van Sharyfah op iedere locatie.

  Datum:
 • Herontdek het Museumpark met een speciale route! Deze leid je via landmerken door het park, langs bijzondere interventies en tentoonstellingen van een nieuwe generatie ontwerpers.

  Venue: Museumpark Rotterdam
  Datum:
 • Wil je de economie beter begrijpen en erover meepraten? Kom dan naar het Economie Festival, van vrijdag 28 juni tot en met zondag 30 juni. Een weekend vol films, lezingen, theater, debatten en muziek in Debatpodium Arminius, Theater Walhalla en de bioscopen KINO en LantarenVenster.

  Venue: Debatpodium Arminius, Theater Walhalla en de bioscopen KINO en LantarenVenster
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • As our Rotterdam team expands, we are looking for an experienced PR and Communication professional who can help us communicate our mission and results to clients, stakeholders, and the public. You will create overall branding and editorial for reports and publications, manage our social media channels, and create written and visual content for press releases, newsletters, and website updates, amongst others. Furthermore, you assist with graphic design, lead event participation, and seek press opportunities to promote our projects.

 • De Academie voor Bouwkunsten is op zoek naar een Opleidingscoördinator Stedenbouw (0,4-0,6 fte) die het team van vaste coördinatoren vanaf september 2024 komt versterken.

 • Wil jij je inzetten voor een socialer en inclusiever Rotterdam? Werk je graag met mensen met diverse achtergronden en leeftijden en vind je het leuk om veel verschillende taken en verantwoordelijkheden te combineren? Als programmacoördinator bij stichting DUO for a JOB lever je elke dag een concrete bijdrage aan de toekomst van (nieuwe) Rotterdamse jongeren!

 • Bekijk alle vacatures