Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
Daniel Grmazion-1
Beeld door: beeld: Richard Beukelaar

Daniel Grmazion (1984) kwam als tweejarige vanuit Eritrea naar Nederland als het oudste kind van gevluchte ouders. Door de oorlog met buurland Ethiopië besloten zij hun geboortegrond te verlaten en een bestaan in Nederland op te bouwen. Zijn ouders kunnen gerekend worden tot de eerste generatie vluchtelingen uit Eritrea. Nu Grmazion zich als directeur van Stichting Nieuw Thuis Rotterdam (SNTR) op dagelijkse basis inzet voor gevluchte nieuwkomers lijkt de cirkel weer rond te zijn.

Hij is geen vreemde in dit werkveld. De afgelopen zes jaar heeft Grmazion zich intensief ingezet voor stichting Lemat, een non-profit organisatie met als doel het empoweren van gevluchte nieuwkomers. Sinds september 2021 is hij in functie bij SNTR. De stichting, opgericht in 2015 door de vermogende Rotterdamse familie Van der Vorm, vangt Syrische vluchtelingen op met een verblijfsstatus. Hiervoor kocht de stichting tweehonderd huizen in Rotterdam op voor gezinnen uit Syrië en bood ze intensieve taaltrajecten aan. 

Ik spreek Grmazion in zijn appartement in Rotterdam-West, over zijn visie op een succesvolle inburgering van nieuwkomers en over de gevolgen van de crisis in Oekraïne.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

  1. Oekraine is dat niet, maar er is wel een samenwerkingsverdrag tussen Oekraine en de Europese Unie. ↩︎
IMG_2051-1.JPG

Giovanni Burke

Giovanni Burke (1985) studeerde Sociologie op de Erasmus Universiteit en deed daarna een master Grootstedelijke Vraagstukken en Beleid. Als geboren en getogen Rotterdammer combineert hij zijn voorliefde voor de stad graag met zijn sociologische achtergrond door te reflecteren op verschillende lokale ontwikkelingen. Licht werpen op ‘onzichtbare’ verhalen van mede-Rotterdammers is hierbij vaak het uitgangspunt.

Profiel-pagina
selfportret 2

Richard Beukelaar

Richard Beukelaar is fotograaf én muzikant, hij speelde o.a. in de Rotterdamse band The Madd

Profiel-pagina