Ga naar de inhoud

Onze columnist Marco Martens ontdekt wat een weekje niks doen en een magisch concert in BIRD, kunnen opleveren. 

Vers Beton – Robin Duister – Column Marco Martens – 2022
beeld: Robin Duister

I see the deepest greens,’ rapt Open Mike Eagle in het nummer Qualifiers, ‘I hear the darkest blues.’ 302K views heeft de videoclip in acht jaar gehaald, zie ik. Niet belangrijk, maar toch kijk ik altijd even naar dat cijfertje. ‘G-g-get up and dance. G-g-get up and dance.’ Tof dit. En dansen… ja, daar heb ik wel oren naar. Ik was nog niet heel bekend met het werk van deze rapper, maar de hiphopprogrammering in BIRD is on point als vanouds. Ik koop een ticket.

Het is de hoogste tijd om wat leuks te doen. Ik was weer te druk met mijn werk en liep al een tijdje op mijn reserves. Ik besloot een weekje niets te doen. Na twee werkdagen lummelen besloot ik dat het twee weken moesten zijn: ik snakte naar afstand van de productiviteit. Soms is het lastig om als zzp’er die balans te vinden. Mijn werk is doorgaans leuk en er is altijd dat stemmetje dat zegt dat je moet rennen: You snooze, you lose; de monden van mijn kinderen te voeden, van dattem.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam