Ga naar de inhoud

Onze columnist Marco Martens ontdekt wat een weekje niks doen en een magisch concert in BIRD, kunnen opleveren. 

Vers Beton – Robin Duister – Column Marco Martens – 2022
beeld: Robin Duister

I see the deepest greens,’ rapt Open Mike Eagle in het nummer Qualifiers, ‘I hear the darkest blues.’ 302K views heeft de videoclip in acht jaar gehaald, zie ik. Niet belangrijk, maar toch kijk ik altijd even naar dat cijfertje. ‘G-g-get up and dance. G-g-get up and dance.’ Tof dit. En dansen… ja, daar heb ik wel oren naar. Ik was nog niet heel bekend met het werk van deze rapper, maar de hiphopprogrammering in BIRD is on point als vanouds. Ik koop een ticket.

Het is de hoogste tijd om wat leuks te doen. Ik was weer te druk met mijn werk en liep al een tijdje op mijn reserves. Ik besloot een weekje niets te doen. Na twee werkdagen lummelen besloot ik dat het twee weken moesten zijn: ik snakte naar afstand van de productiviteit. Soms is het lastig om als zzp’er die balans te vinden. Mijn werk is doorgaans leuk en er is altijd dat stemmetje dat zegt dat je moet rennen: You snooze, you lose; de monden van mijn kinderen te voeden, van dattem.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures