Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
Willem Blom 2021 foto Joke Schot 2500 pixels
Willem, VTV Ommoord Beeld door: beeld: Joke Schot

In 2020 kregen de tuinders van Volkstuinvereniging (vtv) Streven Naar Verbetering te horen dat het groen van hun tuintjes plaats zou moeten gaan maken voor het kunstgras van nieuwe voetbalvelden. Voetbalclub Steeds Hooger, gelegen tussen Blijdorp en Overschie, was toe aan uitbreiding. Het oog van de planners viel op een deel van het naastgelegen terrein: vtv Streven Naar Verbetering. Maar wat gaat er eigenlijk allemaal verloren als een tuinvereniging ineens als bouwgrond bestempeld wordt? Dat vroegen fotografe Joke Schot en haar partner Roland Huguenin zich af toen ze het nieuws over het bedreigde volkstuincomplex hoorden. 

Uiteindelijk bleek dit de start van een project van meer dan een jaar aan volkstuin-bezoeken door heel Rotterdam, waarbij ze met meer dan duizend foto’s de tuinders en hun groen hebben vastgelegd. Ik sprak Joke en Roland op de redactie van Vers Beton over hun zorgwekkende ontdekkingen, maar ook de hoopgevende ontmoetingen met tuinders.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Max Omlo Profiel

Max Omlo

Stagiair

Max Omlo (2000) is voor zijn studie naar Rotterdam gekomen en inmiddels trots om zich Rotterdammer te kunnen noemen. Hij doet zijn best al dat harde denken van zijn studie ook op zijn eigen omgeving toe te passen.

Profiel-pagina
Joke Schot foto Roland Huguenin 2016 (4) (1) 72 dpi

Joke Schot

Fotograaf

Joke Schot (Rotterdam, 1958) voer als schippersdochter over de Europese binnenwateren. Experimenterend ontdekte zij de basisprincipes van de fotografie. Vanaf 1985 werkt ze in opdracht. Naast muziek- en theaterfotografie richt ze zich via reportages op verhalen achter mensen in hun omgeving. De stad is haar favoriete werkterrein, haar context altijd sociaal-maatschappelijk.

Profiel-pagina