Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
close up portret van Carlos Goncalves
Beeld door: beeld: Daphne van Drenth

Sinds 14 december 2021 heeft de Rotterdamse Raad van Kunst en Cultuur (RRKC) een nieuwe voorzitter: Carlos Gonçalves (55). De RRKC adviseert het college van burgemeester en wethouders op het gebied van Rotterdamse kunst en cultuur. Een sector waar het water aan de lippen stond door de lockdowns die de coronacrisis met zich meebracht, maar die nu weer probeert op te krabbelen. Wat wil Gonçalves als nieuwe voorzitter betekenen voor de toekomst van deze sector in Rotterdam? Hij vertelt ook over zijn eerste, net opgeleverde advies aan het college: Ongehoord geluid over sociale veiligheid op de werkvloer.   

Ik spreek Gonçalves via Zoom. Zijn communicatie-adviseur is ook bij het interview aanwezig. Gonçalves is geboren op Kaapverdië, op zijn derde naar Rotterdam gemigreerd met zijn ouders en groeide op in Noord. “Ondanks dat ik niet geboren ben in Rotterdam ben ik een Rotterdammer. Ik woon er al heel mijn leven. Het is een stad waar ik ben opgegroeid, waar ik van houd, en waar ik me thuis en prettig voel.” Met zijn vader die plaatwerker was en zijn moeder werkzaam in de schoonmaak, groeide Gonçalves op in een arbeidersgezin.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

AnyConv.com__IMG_2566

Sharyfah Bhageloe

Eindredacteur

Sharyfah (1992) is geboren en getogen op Rotterdam Zuid. Tijdens haar studie psychologie woonde ze in Leuven. Toch overwon haar liefde voor Rotterdam deze flirt. Naast eindredacteur van Vers Beton is ze copywriter en freelance journalist bij NOS. In haar vrije tijd staat ze graag op de yogamat en is ze bezig met haar andere grote liefde: Surinaams eten.

Profiel-pagina
Daphne van Drenth profiel

Daphne van Drenth

Fotograaf

Daphne van Drenth (1991) studeert grafische ontwerpen aan de Willem de Kooning. Ze fotografeert en ontwerpt vanuit fascinatie voor storytelling, architectuur en het gedrag van de mens vanuit haar eigen perspectief.

Profiel-pagina