Ga naar de inhoud

Zalmhaventoren: brengt de Maas in balans maar de woningmarkt niet

De Zalmhaventoren voert sinds kort het lijstje van ‘de hoogste’ aan, maar wat voegt het bijna opgeleverde project verder toe aan de stad? Teun van den Ende bespreekt het met de architecten, die gedurende de helft van hun loopbaan aan het project werkten.


versbeton_zalmhaventoren_lvd_artikel_7

beeld: Loes van Duijvendijk

“Met de toren is de stad meer in balans”, antwoordt architect Diederik Dam, op mijn vraag wat hij alle Rotterdammers zou willen meegeven die zich géen appartement in de 215 meter-hoge Zalmhaventoren kunnen veroorloven. Hij doelt daarmee niet op de woningmarkt, maar op de stedenbouwkundige samenhang aan de oevers van de Nieuwe Maas. “De balans was doorgeslagen naar de zuidkant. Op de Wilhelminapier is veel in de hoogte gebouwd. De Zalmhaven vormt nu als het ware een tegenpool aan de noordkant van de rivier, wat de verbinding met de rivier versterkt.”

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam