Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
Vers Beton – Tessa Biemans – Nederland het schip in – 2022
Beeld door: beeld: Tessa Biemans

Dit artikel in een minuut:

  • De infrastructuur van de haven is nauwelijks voorbereid op een circulaire toekomst
  • Bij de planvorming van de Tweede Maasvlakte (2001) werd al uitgegaan van rooskleurige scenario’s voor de fossiele industrie
  • Ook in de toekomstplannen van het havenbedrijf is krimp geen optie, er wordt zelfs uitgegaan van uitbreiding
  • Toch zullen de kolenoverslag, raffinaderijen en gasterminals grotendeels verdwijnen, voorspellen deskundigen, en het is onwaarschijnlijk dat hier groene industrie voor in de plaats komt
  • Niet alleen in de Rotterdamse haven, ook bij andere grote Nederlandse projecten voor infrastructuur worden de klimaatdoelen structureel genegeerd.

–> Bekijk hier ook de video over dit onderzoek.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

1601408197624

Adrián Estrada

Adrián studeerde Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek en Werktuigbouwkunde aan de TU Delft en werkte daarna aan econometrische rekenmodellen voor het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Nu doet hij journalistiek onderzoek naar mens en milieu. In zijn eerste jaar als journalist werden zijn onderzoeken naar stalbranden en de stikstofcrisis meerdere keren genomineerd voor de Tegel en de Loep.

Profiel-pagina
Felix-klein-300×300

Felix Voogt

Felix studeerde productie aan de Nederlandse Filmacademie en werkte op de afdeling Internationaal van het Nederlands Filmfonds. Voor Investico schreef hij over stalbranden en gevaarlijke dierziekten uit de veehouderij.

Profiel-pagina
FotoTessa

Tessa Biemans

Illustrator

Tessa Biemans (1988, Rotterdam) studeerde Fine Arts aan de Willem de Kooning academie. Ze is werkzaam als beeldend kunstenaar en houdt zich bezig met schrijven.

Profiel-pagina