Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
Katja Poelwijk
Beeld door: beeld: Katja Poelwijk

Ergens in het doolhof achter de schermen van het Nieuwe Luxor, is een kleine ruimte volgehangen met kleurrijke foto’s. Waar je ook kijkt, je ziet de meest uiteenlopende vrouwen samen op een podium. Dit is de werkruimte van Women Connected.

Women Connected is een Rotterdams theaterproject voor en door vrouwen dat haar gelijke niet kent. Met een sociaal-maatschappelijke aanpak weet Women Connected vrouwen met uiteenlopende culturele achtergronden te verbinden. Zij maken voorstellingen als de Stille Heldinnen Disco XL met wel duizend vrouwen op het podium, een jaarlijkse krant en een film.

De voorstellingen zijn de uitkomst van een intensief proces. Theater dat voortkomt uit hun eigen verhalen. Over moederschap, huiselijk geweld, seks en oorlog. En daarmee is het nog zo veel meer. Dankzij werk dat de kerngroep van Women Connected, Kaat Zoontjens, Wing Tang en Inez Schatz, achter de schermen doen, vinden vrouwen een veilige omgeving om zich te ontplooien.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Ander

Ander Opmeer

Ander Opmeer is redacteur, journalist en schrijfcoach. Hen is lang hoofdredacteur geweest van een magazine over milieu, heeft in de literaire hoek in Rotterdam rondgehangen en woonde ooit in de Peperklip. Helpt nu mensen met het schrijven van een boek en is redactielid van opinieplatform Vrij Links. Houdt van moderne kunst, moestuinieren en post-apocalyptische science fiction.

Profiel-pagina
Katja Poelwijk

Katja Poelwijk

Fotograaf

Katja Poelwijk (1976) is documentair portret fotograaf uit Rotterdam, afgestudeerd aan de Fotoacademie in Amsterdam in 2017. Haar werk richt zich op onderwerpen die zowel persoonlijk als van sociaal-maatschappelijke aard zijn. Door met verhalen van mensen naast het unieke ook het universele aan te spreken hoopt ze nieuwsgierigheid en bewustzijn te vergroten, met compassie als doel. Naast haar eigen langlopende projecten werkt Katja in opdracht.

Profiel-pagina