Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
Vers Beton_Camaru_SylvanaLansu (8)
Beeld door: beeld: Sylvana Lansu

Dit artikel in een minuut:

  • De gemeente Rotterdam kocht drieduizend straatbankjes die zijn gemaakt van de tropische houtsoort shihuahuaco uit het Amazonegebied, honderden zijn nog in bestelling.
  • Ook in de nieuwe dakterrassen van het Erasmus ziekenhuis zijn forse hoeveelheden van dit hout gebruikt.
  • Het hout wordt onder de naam ‘cumaru’ verkocht door een Nederlandse leverancier en heeft het meest duurzame label ‘FSC 100%’.
  • Uit de kapplannen van deze FSC-bossen blijkt dat deze onvoldoende rekening houden met de trage groei van de boom.
  • Een werkgroep adviseerde de Peruaanse overheid om de boom te plaatsen op het een na hoogste niveau van de gevarenlijst
  • Ook het Wereld Natuur Fonds luidt de noodklok: door de intensieve houtkap en trage groei loopt de populatie shihuahuaco’s ernstig terug.

>> Bekijk hier ook de reportage van OPEN Rotterdam. 

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

1601408197624

Adrián Estrada

Adrián studeerde Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek en Werktuigbouwkunde aan de TU Delft en werkte daarna aan econometrische rekenmodellen voor het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Nu doet hij journalistiek onderzoek naar mens en milieu. In zijn eerste jaar als journalist werden zijn onderzoeken naar stalbranden en de stikstofcrisis meerdere keren genomineerd voor de Tegel en de Loep.

Profiel-pagina
DSC_0908cutklein

Sylvana Lansu

Fotograaf

Sylvana Lansu (1991) studeerde fotografie aan AKV St. Joost in Breda. In haar werk onderzoekt ze het verlangen van de mens naar vastigheid en tegelijkertijd vrijheid. Door het fotograferen van deze aspecten in de wereld om ons heen worden de raakvlakken tussen mens en natuur zichtbaar.

Profiel-pagina