Ga naar de inhoud

Nieuwe directeur Lokaal Huri Sahin wil Rotterdammers meer betrekken bij democratie — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Stichting Lokaal Rotterdam werd in de jaren ‘90 in het leven geroepen om democratie dichter bij de inwoners van de stad te brengen. Sanne Poot spreekt de nieuwe directeur Huri Sahin over haar ambities, betrokkenheid met de democratie en de lage opkomst bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen.

Geisje.VersBeton.HuriSahin10
beeld: Geisje van der Linden

Net voor de gemeenteraadsverkiezingen, begon Huri Sahin (1975) op 1 maart als directeur van Lokaal. Sahin heeft een indrukwekkend cv en een duidelijke passie voor de werking van het openbaar bestuur. Die passie kwam pas op latere leeftijd. Haar ouders kwamen voor haar geboorte vanuit Turkije naar Nederland. Ze groeide op in Deventer, woonde ook even in Leeuwarden en Den Haag, maar was niet altijd met besturen en politiek bezig. Wel had ze altijd de behoefte op te komen voor mensen in mindere posities, te strijden tegen onrecht, het was voor haar dan ook logisch dat ze rechten ging studeren.

Pas toen ze na haar studie bij de Raad van State terecht kwam en daar werkte voor Herman Tjeenk Willink, laaide het vuurtje voor de werking van de democratie in haar echt op. “Dat was in de tijd van Pim Fortuyn, van de kabinetten Balkenende. Er gebeurde daar iets op het Binnenhof waar ik meer van wilde weten”, vertelt ze in het kantoor van Lokaal in Het Industriegebouw aan de Goudsesingel in centrum Rotterdam.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • Het belang van samen stad maken: ‘Bewoners krijgen er een enorm democratisch zelfvertrouwen van’

  • Politiek

  Hoe zorgen we ervoor dat iedereen inspraak heeft in de stad? Tijdens het Stadmakerscongres legt presentator Sanne Poot deze vraag – en meer – voor aan universitair docent Urban Planning Nanke Verloo, Peter Zuurbier van actiegroep De Esch, Eva Rovers van Bureau Burgerberaad en projectleider Klimaatberaad Jasmijn van Weenen.

 • De kracht van stilte tijdens de rouwmars Samen voor Palestina

  • Politiek

  Met het lawaai van ronkende motoren, vuurwerk en leuzen begon Rotterdam op 22 oktober luid te protesteren tegen de aanvallen op Gaza. Maar er is ook stil protest. Zo kleurde woensdag de Hofpleinfontein rood en was er de week ervoor een rouwmars voor de slachtoffers. Loulou Drinkwaard liep mee.

 • Big Brother in de bijstand 3: Zullen ze het ooit leren?

  • Politiek

  De negatieve ervaringen van bijstandsgerechtigden drongen nauwelijks tot het grote publiek door. Totdat de gemeenteraad wethouder Richard Moti tot de orde riep. Luister nu deel 3 van de podcast Big Brother in de bijstand.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam