Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
Geisje.VersBeton.HuriSahin10
Beeld door: beeld: Geisje van der Linden

Net voor de gemeenteraadsverkiezingen, begon Huri Sahin (1975) op 1 maart als directeur van Lokaal. Sahin heeft een indrukwekkend cv en een duidelijke passie voor de werking van het openbaar bestuur. Die passie kwam pas op latere leeftijd. Haar ouders kwamen voor haar geboorte vanuit Turkije naar Nederland. Ze groeide op in Deventer, woonde ook even in Leeuwarden en Den Haag, maar was niet altijd met besturen en politiek bezig. Wel had ze altijd de behoefte op te komen voor mensen in mindere posities, te strijden tegen onrecht, het was voor haar dan ook logisch dat ze rechten ging studeren.

Pas toen ze na haar studie bij de Raad van State terecht kwam en daar werkte voor Herman Tjeenk Willink, laaide het vuurtje voor de werking van de democratie in haar echt op. “Dat was in de tijd van Pim Fortuyn, van de kabinetten Balkenende. Er gebeurde daar iets op het Binnenhof waar ik meer van wilde weten”, vertelt ze in het kantoor van Lokaal in Het Industriegebouw aan de Goudsesingel in centrum Rotterdam.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Sanneprofielfoto

Sanne Poot

Sanne Poot (1992) is zzp’er en noemt zichzelf ‘mediamaker’ – want journalist, eindredacteur, verslaggever, contentmanager en camjo is zo’n mond vol. Ze werd geboren in Bogotá, Colombia en groeide op in Vlaardingen (“óók 010”). Tijdens haar studie Journalistiek woonde ze in Utrecht, maar na haar afstuderen wilde ze niets liever dan terug naar Rotterdam. Sanne woont nu al weer zo’n zes jaar in Noord.

Profiel-pagina
GeisjevanderLinden.versbetonkopie

Geisje van der Linden

Fotograaf

Geisje van der Linden (Rotterdam, 1985) werkt als documentaire fotograaf aan langlopende foto projecten. In haar werk onderzoekt ze hoe grote veranderingen, vaak van maatschappelijke aard, het leven van mensen en hun omgeving beïnvloedt en hoe zij zich hieraan zowel bewust als onbewust op aanpassen. Dit jaar publiceert ze haar eerste fotoboek met de titel, Stella Maris. Over Oost-Europese gastarbeiders in Nederland. Naast haar eigen projecten werkt ze in opdracht.

Profiel-pagina