Ga naar de inhoud

Nieuwe directeur Lokaal Huri Sahin wil Rotterdammers meer betrekken bij democratie — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Stichting Lokaal Rotterdam werd in de jaren ‘90 in het leven geroepen om democratie dichter bij de inwoners van de stad te brengen. Sanne Poot spreekt de nieuwe directeur Huri Sahin over haar ambities, betrokkenheid met de democratie en de lage opkomst bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen.

Geisje.VersBeton.HuriSahin10
beeld: Geisje van der Linden

Net voor de gemeenteraadsverkiezingen, begon Huri Sahin (1975) op 1 maart als directeur van Lokaal. Sahin heeft een indrukwekkend cv en een duidelijke passie voor de werking van het openbaar bestuur. Die passie kwam pas op latere leeftijd. Haar ouders kwamen voor haar geboorte vanuit Turkije naar Nederland. Ze groeide op in Deventer, woonde ook even in Leeuwarden en Den Haag, maar was niet altijd met besturen en politiek bezig. Wel had ze altijd de behoefte op te komen voor mensen in mindere posities, te strijden tegen onrecht, het was voor haar dan ook logisch dat ze rechten ging studeren.

Pas toen ze na haar studie bij de Raad van State terecht kwam en daar werkte voor Herman Tjeenk Willink, laaide het vuurtje voor de werking van de democratie in haar echt op. “Dat was in de tijd van Pim Fortuyn, van de kabinetten Balkenende. Er gebeurde daar iets op het Binnenhof waar ik meer van wilde weten”, vertelt ze in het kantoor van Lokaal in Het Industriegebouw aan de Goudsesingel in centrum Rotterdam.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam