Ga naar de inhoud

“Voor Oekraïners in Rotterdam betekent elke stap vooruit een nieuw obstakel”

Leontine Vreeke biedt sinds maart opvang aan Roman en zijn gezin uit Oekraïne. Zes weken later worstelt ze nog om praktische zaken als school, ov, fietsen en toeslag te regelen. “Hoe lang kan ik het me nog veroorloven om ze te huisvesten?”

kubuswoningen_Ossip – klein
beeld: Ossip van Duivenbode

De twee dames aan de andere kant van de tafel, achter het plexiglas, kijken me verontschuldigend aan. “Ja, mevrouw Vreeke, dit is natuurlijk niet wat u wilt horen. Maar dit zijn de antwoorden die we gekregen hebben. En tja, hoe fijn het ook is dat u deze mensen helpt, u doet dit wel vrijwillig.”

Daar zit ik dan. Bij de Vraagwijzer en het Wijkteam. Maatschappelijk werkers. Maar voor mij is er geen begeleiding of ondersteuning beschikbaar. Een gesprek van een uur waarin er niets is opgelost of gezegd. Ja, dat ik naar het Leger des Heils zou kunnen gaan en kan bellen met het centrale nummer van de Veiligheidsregio. Zij regelen alles rondom de opvang van mensen uit Oekraïne.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures