Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Al 15 jaar geeft het Burgerpanel Rotterdam gevraagd en ongevraagd advies over de dienstverlening van de gemeente aan het College van Burgemeester en Wethouders van Rotterdam. Op donderdagmiddag 2 juni vieren ze hun lustrum met een uitgebreid programma in Theater Rotterdam aan de William Boothlaan. En Vers Beton is er ook bij!

Wat is de gouden sleutel voor succesvolle burgerparticipatie? Deze vraag staat centraal in de talkshow van Vers Beton. Onder leiding van journalist Hasna El Maroudi bespreken we de successen en valkuilen van burgerparticipatie in de stad. Hoe zorg je ervoor dat burgerparticipatie meer is dan vriendelijk toeknikken, en het vakje ‘inspraak’ afvinken? Maar ook: tot hoever kan burgerparticipatie eigenlijk gaan, wat zijn de juridische en politieke grenzen?

De panelgasten gaan ook met elkaar in gesprek over inclusieve participatie. Hoe maak je burgerinspraak van iedereen en voorkom je dat altijd dezelfde usual suspects deelnemen aan burgerinspraak-initiatieven?

Deelnemers aan de panelgesprekken zijn journalist Chris Aalberts, wijkmanager Lot Mertens, Henk Stroeve van het Burgerpanel, Abby Place van Young 010, Kinderombudsman Stans Goudsmit en Robbert de Vrieze, voorzitter van de Delfshaven Energie Coöperatie.

Het programma wordt afgesloten door spoken word artiest Michline Plukker.

 

Voor dit programma moet je je aanmelden. Dat kan via de website van Burgerpanel Rotterdam. De lustrumviering begint om 15.00. De talkshow van Vers Beton start om 15.30.

Lees meer

15 jaar Burgerpanel Rotterdam

Wat hebben de Japanse duizendknoop, het taalbeleid en het fietsparkeren op de Coolsingel…

De talkshow is een samenwerking van Vers Beton met het Burgerpanel Rotterdam. Deze organisatie heeft geen invloed gehad op de inhoud van het artikel. Lees meer over samenwerkingen bij Vers Beton

18209064_10154713209543195_6162322301411381250_o

Caterine Baeten

Programmamaker Vers Beton LIVE

Caterine Baeten combineert mediavraagstukken met politiek. Voorheen op de Coolsingel nu in de Tweede Kamer. Houdt zich ook bezig met het gebrek aan diversiteit in, onder andere, de cultuursector.

Profiel-pagina
Lees één reactie
  1. Profielbeeld van ton rhijnsburger
    ton rhijnsburger

    Al 15 jaar advies geven en een opkomst bij de verkiezingen van nul komma niks? opheffen dus maar gezellig doorkletsen mag van mij ook hoor.

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.