Ga naar de inhoud

Wat is de gouden sleutel voor succesvolle burgerparticipatie?

Tijdens de Lustrumviering van het Burgerpanel Rotterdam organiseert Vers Beton een panelgesprek over burgerparticipatie onder leiding van Hasna El Maroudi.

Al 15 jaar geeft het Burgerpanel Rotterdam gevraagd en ongevraagd advies over de dienstverlening van de gemeente aan het College van Burgemeester en Wethouders van Rotterdam. Op donderdagmiddag 2 juni vieren ze hun lustrum met een uitgebreid programma in Theater Rotterdam aan de William Boothlaan. En Vers Beton is er ook bij!

Wat is de gouden sleutel voor succesvolle burgerparticipatie? Deze vraag staat centraal in de talkshow van Vers Beton. Onder leiding van journalist Hasna El Maroudi bespreken we de successen en valkuilen van burgerparticipatie in de stad. Hoe zorg je ervoor dat burgerparticipatie meer is dan vriendelijk toeknikken, en het vakje ‘inspraak’ afvinken? Maar ook: tot hoever kan burgerparticipatie eigenlijk gaan, wat zijn de juridische en politieke grenzen?

De panelgasten gaan ook met elkaar in gesprek over inclusieve participatie. Hoe maak je burgerinspraak van iedereen en voorkom je dat altijd dezelfde usual suspects deelnemen aan burgerinspraak-initiatieven?

Deelnemers aan de panelgesprekken zijn journalist Chris Aalberts, wijkmanager Lot Mertens, Henk Stroeve van het Burgerpanel, Abby Place van Young 010, Kinderombudsman Stans Goudsmit en Robbert de Vrieze, voorzitter van de Delfshaven Energie Coöperatie.

Het programma wordt afgesloten door spoken word artiest Michline Plukker.

 

Voor dit programma moet je je aanmelden. Dat kan via de website van Burgerpanel Rotterdam. De lustrumviering begint om 15.00. De talkshow van Vers Beton start om 15.30.

De talkshow is een samenwerking van Vers Beton met het Burgerpanel Rotterdam. Deze organisatie heeft geen invloed gehad op de inhoud van het artikel. Lees meer over samenwerkingen bij Vers Beton

Al één reactie — discussieer mee!

 • Al 15 jaar advies geven en een opkomst bij de verkiezingen van nul komma niks? opheffen dus maar gezellig doorkletsen mag van mij ook hoor.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Recht op Rust

  • Evenement

  Bij dezen nodigen we je uit voor de actie Recht op Rust, een kunstzinnige manifestatie op het plein voor Rotterdam Centraal in de nacht van donderdag 5 op vrijdag 6 oktober.

  Venue: Stationsplein
  Datum:
 • On Thursday 9 November Kim Stanley Robinson – one of our greatest living science-fiction writers – will join us on the occasion of his latest book The Ministry for the Future

  Venue: Hofpleintheater
  Datum:
 • On Tuesday 3 october De Dépendance welcomes Rosie Collington

  Venue: Erasmus Paviljoen
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam