Ga naar de inhoud

Zelfs de Hema doet nu aan Suikerfeest

In haar nieuwe column vertelt Meryem Slimani over haar viering van het Suikerfeest. En hoe is Eid veranderd ten opzichte van haar jeugd? “Tegenwoordig gaan jongeren niet meer naar de Maccie met hun ‘Eidgeld’ maar naar Sumo.”

Vers Beton – Robin Duister – Columnist portret Meryem Slimani – 2021
beeld: Robin Duister

Afgelopen maandag was het Eid, ook wel bekend als het Suikerfeest. Als je toevallig het weekend ervoor in de stad was dan is het je wellicht opgevallen dat er gestresste gezinnen rondliepen rondom de Lijnbaan en Koopgoot op zoek naar een feestelijke outfit om indruk mee te maken op familie en vrienden. En tegenwoordig blijft het niet alleen bij outfits. Ook het hele huis moet nu ineens een complete Eid-transformatie ondergaan dankzij het kapitalistische vermogen van supermarkten en andere winkelketens om diversiteit en inclusie aan te grijpen voor extra omzet. Volledige ramadan- en Eidcollecties vliegen als warme chebakia over de toonbanken in de randstad. Bij de lokale Hema kan je niet ver van de rookworsten ook servetjes en wegwerpbordjes vinden met Eid Mubarak, gezegend feest in het Arabisch, in semi-Oosterse prints.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures