Ga naar de inhoud

Zelfs de Hema doet nu aan Suikerfeest

In haar nieuwe column vertelt Meryem Slimani over haar viering van het Suikerfeest. En hoe is Eid veranderd ten opzichte van haar jeugd? “Tegenwoordig gaan jongeren niet meer naar de Maccie met hun ‘Eidgeld’ maar naar Sumo.”

Vers Beton – Robin Duister – Columnist portret Meryem Slimani – 2021
beeld: Robin Duister

Afgelopen maandag was het Eid, ook wel bekend als het Suikerfeest. Als je toevallig het weekend ervoor in de stad was dan is het je wellicht opgevallen dat er gestresste gezinnen rondliepen rondom de Lijnbaan en Koopgoot op zoek naar een feestelijke outfit om indruk mee te maken op familie en vrienden. En tegenwoordig blijft het niet alleen bij outfits. Ook het hele huis moet nu ineens een complete Eid-transformatie ondergaan dankzij het kapitalistische vermogen van supermarkten en andere winkelketens om diversiteit en inclusie aan te grijpen voor extra omzet. Volledige ramadan- en Eidcollecties vliegen als warme chebakia over de toonbanken in de randstad. Bij de lokale Hema kan je niet ver van de rookworsten ook servetjes en wegwerpbordjes vinden met Eid Mubarak, gezegend feest in het Arabisch, in semi-Oosterse prints.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam