Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
TowerX8
Beeld door: beeld: Oana Clitan

“Maak digitalisering politiek in de gemeente”. Die oproep deed de eerste staatssecretaris van Digitalisering, Alexandra van Huffelen in februari. Als het aan de gemeente Rotterdam ligt, is Rotterdam in 2025 een digitale voorbeeldstad. Wat is dat eigenlijk en wat zijn de risico’s?

Eén van de grote digitaliseringsprogramma’s van de gemeente is Digitale Stad. Met de Digitale Stad onderzoekt de gemeente hoe nieuwe technologieën en slimme toepassingen kunnen worden ingezet ten behoeve van een toekomstbestendige stad.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

  1. Met Augmented Reality wordt de werkelijkheid aangevuld, en niet geheel vervangen zoals bij Virtual Reality. Als je ter plekke de locatie filmt met je telefoon camera, verschijnt er op je beeldscherm een extra laagje over de werkelijkheid. ↩︎
PortretMeikeSchipper

Meike Schipper

Meike Schipper (1993) is freelance journalist met een achtergrond in New Media & Digital Culture. Ze schrijft over technologie in de stad en vindt het belangrijk om technologische vraagstukken toegankelijk te maken voor iedereen. 

Profiel-pagina
Oana_headshot

Oana Clitan

Illustrator

Oana Clitan houdt zich bezig met collages, GIFs en tekeningen over de relatie van mensen met technologie en massamedia. Haar werk kan ontwerp, kunst of illustratie zijn, en ze houdt er van referenties naar de jaren 90 te gebruiken.

Profiel-pagina