Ga naar de inhoud

Programma Digitale Stad maakt van Rotterdam een smart city — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Met het programma Digitale Stad ontwikkelt de gemeente een driedimensionale, digitale kopie van de stad. Wat houdt dit project precies in? En wat zijn de risico’s van digitalisering van de stad?

TowerX8
beeld: Oana Clitan

“Maak digitalisering politiek in de gemeente”. Die oproep deed de eerste staatssecretaris van Digitalisering, Alexandra van Huffelen in februari. Als het aan de gemeente Rotterdam ligt, is Rotterdam in 2025 een digitale voorbeeldstad. Wat is dat eigenlijk en wat zijn de risico’s?

Eén van de grote digitaliseringsprogramma’s van de gemeente is Digitale Stad. Met de Digitale Stad onderzoekt de gemeente hoe nieuwe technologieën en slimme toepassingen kunnen worden ingezet ten behoeve van een toekomstbestendige stad.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • In dit avondprogramma bespreken we hoe het mondiale voedselsysteem zich manifesteert, welke rol Nederland daarin speelt, hoe kwetsbaar het is en of de grenzen ervan inmiddels bereikt zijn?

  Venue: Keilepand
  Datum:
 • Kom naar de EUR Sustainability Summit 2024 op 16 en 17 mei aan de Erasmus Universiteit! Laten we samen nadenken over de rol van universiteiten in het bevorderen van een rechtvaardige en duurzame samenleving. We zullen ook een beweging voor samenwerking binnen de Nederlandse academische gemeenschap aanmoedigen.

  Venue: Erasmus Woudestein Campus
  Datum:
 • TMC Holanda is op zoek naar hét zangtalent van Nederland. En jij kan hierbij zijn! 

  Venue: Theater Zuidplein
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam