Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
Geisje-VersBeton-Volt+BIJ118
Mieke Megawati Vlasblom en Michantely de Jong Beeld door: beeld: Geisje van der Linden

Op 16 maart was de ontlading het grootst bij de nieuwkomers van BIJ1. Tegen hun eigen verwachtingen in kwam de partij de raad binnen met twee zetels. Het is een partij die heftige reacties oproept, met een uitgesproken houding en radicale standpunten. “Mensen houden van ons of haten ons. Er kwam tijdens de campagne zo’n hoop stront over ons heen dat het lastig was de lichtpuntjes te blijven zien. Ik dacht alleen maar: het gaat hier niet lukken”, vertelt lijsttrekker Mieke Megawati. “Je maakt lange dagen en krijgt er doodsbedreigingen voor terug. Dat soort dingen wennen, maar je hebt een hele dikke huid nodig.” 

Inmiddels begint de uitslag en de opdracht voor de komende jaren in te dalen, ook bij Megawati’s fractiegenoot Michantely de Jong. “We zijn het verschuldigd aan alle mensen die zo hard hebben gevochten om ons hier te krijgen, om tastbare resultaten te laten zien.” De twee willen de komende jaren als linkse en intersectionele 1waakhond dienen in de Rotterdamse raad.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

  1. Intersectionaliteit, of kruispuntdenken, gaat ervan uit dat maatschappelijke ongelijkheid en discriminatie zich op verschillende manieren tegelijk kunnen uiten, zoals op klasse, geslacht, afkomst en gezondheid. ↩︎
  2. Een jongere die niet ingeschreven staat bij de gemeente (en daardoor vaak ook niet in beeld is bij hulporganisaties bijvoorbeeld) ↩︎
  3. In juni 2021 ontving de gemeente een brief van vijf rapporteurs van de Verenigde Naties, waarin stond dat de sloop van de Tweebosbuurt mogelijk in strijd was met mensenrechten. ↩︎
1599569513738

Nigel van Schaik

Nigel van Schaik (2000) is freelance journalist en student. Hij schrijft over identiteit, gelijkheid, (sub)cultuur en de stad Rotterdam. 

Profiel-pagina
GeisjevanderLinden.versbetonkopie

Geisje van der Linden

Fotograaf

Geisje van der Linden (Rotterdam, 1985) werkt als documentaire fotograaf aan langlopende foto projecten. In haar werk onderzoekt ze hoe grote veranderingen, vaak van maatschappelijke aard, het leven van mensen en hun omgeving beïnvloedt en hoe zij zich hieraan zowel bewust als onbewust op aanpassen. Dit jaar publiceert ze haar eerste fotoboek met de titel, Stella Maris. Over Oost-Europese gastarbeiders in Nederland. Naast haar eigen projecten werkt ze in opdracht.

Profiel-pagina