Ga naar de inhoud

Wéér die vraag: waar zijn de vrouwen in de politiek?

In de nieuwe wekelijkse rubriek Talk of the town bespreekt Vers Beton iets dat speelt in de stad. Deze week: nu het nieuwe college is gepresenteerd voeren we weer precies hetzelfde gesprek als zéven jaar geleden.

Vers Beton – Nina Fernande – Talk of the Town – roze – 2022
beeld: Nina Fernande

Anna Visser, programmeur bij debatcentrum Arminius, stuurde mij deze week de aankondiging van een debat: “Ondanks alle ambities tot meer vrouwen in het college bestaat het huidige stadsbestuur alleen uit mannen. Wat betekent dit voor de dagelijkse praktijk en beslissingen die worden genomen?” De datum van het debat dat zij organiseerde: 30 juni 2015. 

We zijn zeven jaar later, en we zijn bijna geen stap verder gekomen. Deze week werd de nieuwe wethoudersploeg van de coalitie met Leefbaar, VVD, DENK en D66 gepresenteerd: van de negen wethouders is er maar één vrouw. Chantal Zeegers van D66 zit straks met negen mannen (als je de burgemeester ook meetelt) aan tafel te vergaderen. Ik wens haar veel sterkte. 

Al één reactie — discussieer mee!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • Het belang van samen stad maken: ‘Bewoners krijgen er een enorm democratisch zelfvertrouwen van’

  • Politiek

  Hoe zorgen we ervoor dat iedereen inspraak heeft in de stad? Tijdens het Stadmakerscongres legt presentator Sanne Poot deze vraag – en meer – voor aan universitair docent Urban Planning Nanke Verloo, Peter Zuurbier van actiegroep De Esch, Eva Rovers van Bureau Burgerberaad en projectleider Klimaatberaad Jasmijn van Weenen.

 • De kracht van stilte tijdens de rouwmars Samen voor Palestina

  • Politiek

  Met het lawaai van ronkende motoren, vuurwerk en leuzen begon Rotterdam op 22 oktober luid te protesteren tegen de aanvallen op Gaza. Maar er is ook stil protest. Zo kleurde woensdag de Hofpleinfontein rood en was er de week ervoor een rouwmars voor de slachtoffers. Loulou Drinkwaard liep mee.

 • Big Brother in de bijstand 3: Zullen ze het ooit leren?

  • Politiek

  De negatieve ervaringen van bijstandsgerechtigden drongen nauwelijks tot het grote publiek door. Totdat de gemeenteraad wethouder Richard Moti tot de orde riep. Luister nu deel 3 van de podcast Big Brother in de bijstand.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam