Ga naar de inhoud

De gele buizen-bibliotheek: ‘Een oldtimer die aan een opknapbeurt toe is’

De Centrale Bibliotheek ondergaat vanaf 2025 een grondige renovatie en uitbreiding. Zien we de spraakmakende gele buizen terug na de renovatie? Makers van het winnende schetsontwerp Powerhouse Company deden ook onderzoek naar het originele ontwerp. Teun van den Ende spreekt hen en andere betrokkenen


powerhouse_bibliotheek_versbeton_lvd_4

beeld: Loes van Duijvendijk

Stel je voor: je wordt in een wildvreemde stad gedropt en je wil er achter komen waar je je begeeft, waar ga je dan naartoe? Loop de Centrale Bibliotheek binnen en je komt er snel genoeg achter in wat voor een stad je bent. De bezoekers -of beter gezegd: bewoners- in combinatie met de manier waarop de bibliotheek zich presenteert, tonen je de stadscultuur in gecomprimeerde vorm.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures