Ga naar de inhoud

De gele buizen-bibliotheek: ‘Een oldtimer die aan een opknapbeurt toe is’

De Centrale Bibliotheek ondergaat vanaf 2025 een grondige renovatie en uitbreiding. Zien we de spraakmakende gele buizen terug na de renovatie? Makers van het winnende schetsontwerp Powerhouse Company deden ook onderzoek naar het originele ontwerp. Teun van den Ende spreekt hen en andere betrokkenen


powerhouse_bibliotheek_versbeton_lvd_4

beeld: Loes van Duijvendijk

Stel je voor: je wordt in een wildvreemde stad gedropt en je wil er achter komen waar je je begeeft, waar ga je dan naartoe? Loop de Centrale Bibliotheek binnen en je komt er snel genoeg achter in wat voor een stad je bent. De bezoekers -of beter gezegd: bewoners- in combinatie met de manier waarop de bibliotheek zich presenteert, tonen je de stadscultuur in gecomprimeerde vorm.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam