Ga naar de inhoud

Het Rotterdams erfgoed: gelukkig hebben we de flyers nog

In de rubriek Talk of the Town bespreekt Vers Beton iets dat speelt in de stad. Deze week: Eeva Liukku over de staat van het Rotterdams erfgoed en mag een museum nog wel een museum heten?

Vers Beton – Nina Fernande – Talk of the Town – roze – 2022
beeld: Nina Fernande

Het Historisch Genootschap Roterodamum bestaat 75 jaar en de vereniging, met maar liefst 1800 leden die zich inzetten voor het Rotterdamse erfgoed, vierde dat zaterdag 25 juni in de Laurenskerk met ‘De Dag van de Rotterdamse Geschiedenis’.

In de kerk werd de J. Dutilhprijs voor het beste historische boek over Rotterdam uitgereikt door burgemeester Aboutaleb aan hoogleraar Alex van Stipriaan voor zijn boek Rotterdam in slavernij. Er was de première van een documentaire, er speelde een symfonisch blaasorkest en er was gratis taart. Alle organisaties van de stad die iets doen met Rotterdams erfgoed waren ook aanwezig met een marktkraampje. 

De deuren van Museum Rotterdam zijn gesloten, nergens is de stadscollectie te zien, maar gelukkig konden Rotterdammers op deze ‘informatiemarkt’ flyers en folders over erfgoed verzamelen.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam