Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
vers-beton-luchtclub-daphne-van-drenth-05
Beeld door: beeld: Daphne van Drenth

Het afgelopen jaar, tussen de lockdowns door, zoefde Said el Massoudi door de stad. Om pakketjes af te leveren bij allerlei Rotterdammers, even naar binnen te gaan misschien, een helpende hand te bieden met een kabeltje of tie-wraps. Said, een logistiek talent, deed dat op verzoek de gemeente Rotterdam, waar zijn broer Mohamed werkt. Mohamed el Massoudi, een analytische geest, is een van de de drijvende krachten achter een uit de hand gelopen project van de gemeente Rotterdam: de Luchtclub. Hierin kunnen inwoners van Rotterdam zelf met een sensor de luchtkwaliteit in hun straat meten. 

En dat explosief gegroeide netwerk van honderden sensoren laat een opvallend beeld zien van de smerigste stad van het land. De Luchtclub – zelf al een succesverhaal – maakt de uitkomsten van een ander onzichtbaar succesverhaal van de afgelopen jaren zichtbaar: de lucht in Rotterdam is heel veel schoner geworden.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Ander

Ander Opmeer

Ander Opmeer is redacteur, journalist en schrijfcoach. Hen is lang hoofdredacteur geweest van een magazine over milieu, heeft in de literaire hoek in Rotterdam rondgehangen en woonde ooit in de Peperklip. Helpt nu mensen met het schrijven van een boek en is redactielid van opinieplatform Vrij Links. Houdt van moderne kunst, moestuinieren en post-apocalyptische science fiction.

Profiel-pagina
Daphne van Drenth profiel

Daphne van Drenth

Fotograaf

Daphne van Drenth (1991) studeert grafische ontwerpen aan de Willem de Kooning. Ze fotografeert en ontwerpt vanuit fascinatie voor storytelling, architectuur en het gedrag van de mens vanuit haar eigen perspectief.

Profiel-pagina