Ga naar de inhoud

Non-place: de verschillen en overeenkomsten van plekken die geen plek zijn

Deze zomer doet Vers Beton een beeldend onderzoek naar ‘non-places’ in Rotterdam: plekken die zo generiek eruit zien dat ze evengoed overal en nergens kunnen bestaan. In dit derde beeldessay zoomt Sylvana Lansu in op deze uitdrukkingsloze plekken, om te onderzoeken hoe ze ontsnappen aan hun gelijkvormigheid.

Tweeluik 4_VersBeton_SylvanaLansu
beeld: Sylvana Lansu

Hoewel er bij elke non-place eenzelfde uitdrukkingsloosheid terug te vinden is, kan de ene uitdrukkingsloze plek er toch totaal anders uitzien dan de andere. Het kan de gevel van een leegstaand gebouw zijn, die afgeplakt is om zo min mogelijk aandacht te trekken. Of het kan gaan om een ruimte gevuld met de on-authentieke reclame van een winkelketen, die juist wel ontworpen is om aandacht te trekken.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam