Ga naar de inhoud

Non-place: de verschillen en overeenkomsten van plekken die geen plek zijn

Deze zomer doet Vers Beton een beeldend onderzoek naar ‘non-places’ in Rotterdam: plekken die zo generiek eruit zien dat ze evengoed overal en nergens kunnen bestaan. In dit derde beeldessay zoomt Sylvana Lansu in op deze uitdrukkingsloze plekken, om te onderzoeken hoe ze ontsnappen aan hun gelijkvormigheid.

Tweeluik 4_VersBeton_SylvanaLansu
beeld: Sylvana Lansu

Hoewel er bij elke non-place eenzelfde uitdrukkingsloosheid terug te vinden is, kan de ene uitdrukkingsloze plek er toch totaal anders uitzien dan de andere. Het kan de gevel van een leegstaand gebouw zijn, die afgeplakt is om zo min mogelijk aandacht te trekken. Of het kan gaan om een ruimte gevuld met de on-authentieke reclame van een winkelketen, die juist wel ontworpen is om aandacht te trekken.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures