Ga naar de inhoud

Wie durft er na de RRKC nog ongevraagd advies te geven?

In Talk of the Town bespreekt Vers Beton elke week iets dat speelt in de stad. Deze week: dé talk of the town in de cultuursector is al wekenlang het besluit om de RRKC op te heffen. Moeten we blij zijn dat er eindelijk een knoop door is gehakt, of moeten ons zorgen maken over hoe de wethouder omgaat met tegenmacht?

Vers Beton – Nina Fernande – Talk of the Town – oranje – 2022
beeld: Nina Fernande

Sinds wethouder Kasmi bekend heeft gemaakt dat hij de stekker uit de RRKC trekt, is het in de cultuursector onmiskenbaar dé talk of the town. Toen ik het nieuws hoorde was mijn eerste instinctieve reactie: wees op je hoede als er onafhankelijke instellingen van tegenmacht de nek worden omgedraaid. Maar was dat misschien een journalistenreflex? Ik was daarom benieuwd hoe mensen in de cultuursector hier naar keken. De afgelopen weken heb ik mijn oor te luister gelegd bij diverse bestuurders, directeuren en betrokkenen.

De reacties die ik daar hoorde waren grofweg in twee kampen te verdelen. De eerste reacties resoneerden met mijn eerste argwaan. Het ging in de trant van: Kasmi is een zwakke wethouder, angstig en bang voor een beetje tegenspraak en ongevraagd advies. 

Toch kwam ik ook heel andere reacties tegen. Samenvattend: best wel een bold besluit van Kasmi, na jaren gedoe over de RRKC wordt er nu tenminste een knoop doorgehakt. De RRKC had it coming, die waren totaal niet meer relevant.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam