Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
image_6483441

Op de plek in Rotterdam-Zuid waar een stuk land uit de Nieuwe Maas moest oprijzen ligt een ponton van Boskalis klaar. ‘Materieel voor de landaanwinning van het nieuwe stadion?’, klonk het op Twitter hoopvol onder voorstanders van een nieuw stadion. Maar nee. Volgens een woordvoerder van Boskalis ligt het ponton er al langer, en is het bij geen enkel landaanwinningsproject betrokken. 

Het moest de eyecatcher worden van de gebiedsontwikkeling Feyenoord City: een stadion voor 63.000 toeschouwers, oprijzend uit de rivier op dat stuk aangewonnen land. Maar zes jaar na de presentatie van de plannen was er nog altijd geen bouwer die de klus voor een vaste prijs wilde klaren, en ook de financiering was nog niet rond. En dus trok de voetbalclub zelf in april de stekker uit de nieuwbouwplannen. 

Toch stopt daarmee de ontwikkeling van Feyenoord City niet. Het gebied moet veel meer worden dan een voetbalstadion alleen. Duizenden Rotterdammers moeten er over een aantal jaar wonen, werken, winkelen en recreëren. Maar door de financiële problemen met het nieuwe stadion en de stappen die de gemeente al heeft gezet staat ook de realisatie daarvan onder druk. Donderdag buigt de Raad van State zich over het bestemmingsplan. In het slechtste geval trekt de hoogste bestuursrechter een streep door het hele bestemmingsplan, omdat het stadion als belangrijkste onderdeel financieel niet haalbaar is. Ook andere ontwikkelingen binnen Feyenoord City lopen dan jaren vertraging op. Vers Beton en Onderzoekscollectief Spit beantwoorden vier vragen over hoe het nu verder moet met de gebiedsontwikkeling Feyenoord City.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

20190222_091413

Bram Logger

Bram Logger (1980) studeerde rechten in Leiden en ging na een master journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen aan de slag bij het Utrechts Nieuwsblad, freepaper DAG en Trouw. Als freelance onderzoeksjournalist werkt hij voor coöperatie Sp/T, Investico, Follow the Money, de Groene Amsterdammer en Trouw. Hij verdiept zich al sinds 2013 in sporteconomie, waaronder ook de stadionplannen rondom de Kuip. Voor Vers Beton maakte hij dit dossier over Feyenoord City.

Profiel-pagina
daan_timmer

Daan Timmer

Illustrator

Daan Timmer, 28 jaar, is al van kleins af aan bezig met illustratie en ontwerp. Sinds hij in 2015 afstudeerde aan de WDKA werkt hij als grafisch ontwerper. Daarnaast timmert hij ook hard aan de weg als freelance illustrator en heeft een eindeloze fascinatie voor gezichten en de verhalen die erachter schuilgaan. Deze verhalen spelen samen met zijn eigen rijke achtergrond een grote rol in zijn werk.

Profiel-pagina