Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
ANGB2021110813
Beeld door: beeld: Angeniet Berkers

Think global, act local”, een spreuk die de afgelopen decennia in toenemende mate relevant is geworden. De opgave om de opwarming van de aarde tegen te gaan dwingt ons ertoe om actie te ondernemen in eigen stad en wijk. In Rotterdam wordt de energietransitie langzaam tastbaarder: sinds 2018 wordt in zeven verschillende wijken gewerkt aan aardgasvrije energievoorziening. Bospolder-Tussendijken in Rotterdam-West is een van de eerste wijken die ‘van het gas af moet’. Dat is een top-down genomen beslissing die de wijk voor de opgave stelt om naar een grotendeels energieneutraal systeem over te stappen.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

  1. Dit onderzoek vormde een afstudeerscriptie voor masterprogramma Sociologie bij de Veldacademie. Het onderzoek werd begeleid door Wenda Doff, die ook bijdroeg aan dit artikel. ↩︎
Portret Yannick

Yannick Drijfhout

Yannick Drijfhout onderzoekt casussen op het snijvlak van bestuurskunde en sociologie. Daarbij probeert hij machtsstructuren op verschillende niveaus bloot te leggen. Momenteel voert hij onderzoek uit aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, gericht op een stad die in al haar diversiteit en ontwikkeling een interessante plaats vormt voor hedendaagse vraagstukken.

Het onderzoek in dit artikel vormde een afstudeerscriptie voor masterprogramma Sociologie bij de Veldacademie. Het onderzoek werd begeleid door Wenda Doff, wie ook bijdroeg aan dit artikel.

Profiel-pagina
BF3E6A2C-5BEE-4A9B-A869-571A8070916C

Angeniet Berkers

fotograaf

Angeniet Berkers (1985) is een sociaal bewogen fotografe met jarenlange ervaring in de (jeugd)ggz. Met haar camera zoekt ze naar contact en verbinding met mensen die zich soms in kwetsbare posities bevinden. Ze stelt gevoelige onderwerpen aan de kaak en kijkt daarbij altijd naar de menselijke kant van het verhaal. Ze weet dit op een integere wijze te verbeelden en te vertellen.

Profiel-pagina