Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
ANGB2022082629
Beeld door: beeld: Angeniet Berkers

De regen komt met bakken uit de lucht en klettert op het dak. Er wordt hard op de deur geklopt van de redactie aan de Gouvernestraat. Het is journalist en historicus Lotfi El Hamidi. De bijna tropische regenbui laat onze geplande wandeling over de West-Kruiskade letterlijk in het water vallen, dus we zetten ons gesprek voort aan de keukentafel.

Lotfi El Hamidi (36) is geboren en getogen in Rotterdam West. Zijn vader migreerde vanuit Marokko in de jaren zeventig als gastarbeider naar Nederland. Voor De Groene Amsterdammer schreef El Hamidi in 2017 essays over deze migratie en over het opgroeien als migrantenkind.    

Samen met journalist Wafa Al Ali maakte El Hamidi vorig jaar de podcast Generatie 9/11 voor NRC. Hierin spraken de twee journalisten – met beiden een islamitische achtergrond – over opgroeien in een tijd waar moslims en de islam onder een vergrootglas kwamen te staan. Hoe het was om “de ander” te zijn in tijden van polarisering. Op 30 augustus is het gelijknamige eerste boek van El Hamidi verschenen: Generatie 9/11.”Ik heb als een historicus en ervaringsdeskundige, maar ook als socioloog en schrijver gereflecteerd op die periode. Zo ontstond het idee in samenspraak met de uitgever.”

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

  1. Rond 2:20 min in de video ↩︎
  2. De Kabinetten Kok I en Kok II waarin sociaaldemocratische partijen samen met liberale partijen regeerden. Door het mengen van deze politieke kleuren (blauw van de liberalen en rood van de sociaaldemocraten) ontstaat er paars als politieke kleur. ↩︎
  3. Sørensen is van een behoorlijk aantal partijen lid geweest. In de jaren zeventig was Sørensen lid van de PvdA. Uiteindelijk richtte hij in 2001 Leefbaar Rotterdam en werd in 2006 ook lid van EénNL (2006), waarna PVV (2011), FVD (2017) en JA21 (2021). ↩︎
AnyConv.com__IMG_2566

Sharyfah Bhageloe

Eindredacteur

Sharyfah (1992) is geboren en getogen op Rotterdam Zuid. Tijdens haar studie psychologie woonde ze in Leuven. Toch overwon haar liefde voor Rotterdam deze flirt. Naast eindredacteur van Vers Beton is ze copywriter en freelance journalist bij NOS. In haar vrije tijd staat ze graag op de yogamat en is ze bezig met haar andere grote liefde: Surinaams eten.

Profiel-pagina
BF3E6A2C-5BEE-4A9B-A869-571A8070916C

Angeniet Berkers

fotograaf

Angeniet Berkers (1985) is een sociaal bewogen fotografe met jarenlange ervaring in de (jeugd)ggz. Met haar camera zoekt ze naar contact en verbinding met mensen die zich soms in kwetsbare posities bevinden. Ze stelt gevoelige onderwerpen aan de kaak en kijkt daarbij altijd naar de menselijke kant van het verhaal. Ze weet dit op een integere wijze te verbeelden en te vertellen.

Profiel-pagina