Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
VB M.v.Asselt-3900
Beeld door: beeld: Richard Beukelaar

De Rekenkamer Rotterdam publiceerde op 9 september een rapport over de controversiële Rotterdamse Woonvisie. Daarvoor hield ze het gemeentebeleid tegen het licht, verrichtte onderzoek om te achterhalen of doelen zijn gehaald, en bracht de effecten van het beleid scherper in beeld. De belangrijkste conclusie van de Rekenkamer is dat vraag en aanbod op de Rotterdamse woningmarkt steeds minder goed op elkaar aansluiten, waarover straks meer.

Het Woonvisie-onderzoek startte al voordat Marjolein van Asselt een jaar geleden Paul Hofstra opvolgde als directeur van de Rekenkamer. Ondanks dat ze al even bezig is, koos ze ervoor nog geen kennismakingsinterview te geven. Ze vond dat ze die tijd nodig had om de stad te leren kennen. Ook wilde ze ervoor waken dat mensen via de media over haar zouden lezen, voordat ze persoonlijk kennis kon maken.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Teun van den Ende

Teun van den Ende

chef architectuur & stedelijke ontwikkeling

Teun van den Ende laat zich niet graag leiden door hypes, maar gaat juist op zoek naar de lange lijnen in de ontwikkeling van Rotterdam – en ook andere steden trouwens. Teun combineert populaire cultuur met historisch onderzoek naar de stad.

[email protected]

Profiel-pagina
selfportret 2

Richard Beukelaar

Richard Beukelaar is fotograaf én muzikant, hij speelde o.a. in de Rotterdamse band The Madd

Profiel-pagina