Ga naar de inhoud

Marjolein van Asselt van de Rekenkamer: “Het is tijd om de Woonvisie te herijken” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Een jaar geleden werd Marjolein van Asselt directeur van de Rekenkamer. In haar eerste interview sinds haar aantreden spreekt Teun van den Ende haar over de conclusies van het onderzoek naar de controversiële Rotterdamse Woonvisie.

VB M.v.Asselt-3900
beeld: Richard Beukelaar

De Rekenkamer Rotterdam publiceerde op 9 september een rapport over de controversiële Rotterdamse Woonvisie. Daarvoor hield ze het gemeentebeleid tegen het licht, verrichtte onderzoek om te achterhalen of doelen zijn gehaald, en bracht de effecten van het beleid scherper in beeld. De belangrijkste conclusie van de Rekenkamer is dat vraag en aanbod op de Rotterdamse woningmarkt steeds minder goed op elkaar aansluiten, waarover straks meer.

Het Woonvisie-onderzoek startte al voordat Marjolein van Asselt een jaar geleden Paul Hofstra opvolgde als directeur van de Rekenkamer. Ondanks dat ze al even bezig is, koos ze ervoor nog geen kennismakingsinterview te geven. Ze vond dat ze die tijd nodig had om de stad te leren kennen. Ook wilde ze ervoor waken dat mensen via de media over haar zouden lezen, voordat ze persoonlijk kennis kon maken.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Doe mee met een walking tour langs drie gebouwen ontworpen door vrouwen in Rotterdam.

  Datum:
 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam