Ga naar de inhoud

Marjolein van Asselt van de Rekenkamer: “Het is tijd om de Woonvisie te herijken” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Een jaar geleden werd Marjolein van Asselt directeur van de Rekenkamer. In haar eerste interview sinds haar aantreden spreekt Teun van den Ende haar over de conclusies van het onderzoek naar de controversiële Rotterdamse Woonvisie.

VB M.v.Asselt-3900
beeld: Richard Beukelaar

De Rekenkamer Rotterdam publiceerde op 9 september een rapport over de controversiële Rotterdamse Woonvisie. Daarvoor hield ze het gemeentebeleid tegen het licht, verrichtte onderzoek om te achterhalen of doelen zijn gehaald, en bracht de effecten van het beleid scherper in beeld. De belangrijkste conclusie van de Rekenkamer is dat vraag en aanbod op de Rotterdamse woningmarkt steeds minder goed op elkaar aansluiten, waarover straks meer.

Het Woonvisie-onderzoek startte al voordat Marjolein van Asselt een jaar geleden Paul Hofstra opvolgde als directeur van de Rekenkamer. Ondanks dat ze al even bezig is, koos ze ervoor nog geen kennismakingsinterview te geven. Ze vond dat ze die tijd nodig had om de stad te leren kennen. Ook wilde ze ervoor waken dat mensen via de media over haar zouden lezen, voordat ze persoonlijk kennis kon maken.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • De kracht van stilte tijdens de rouwmars Samen voor Palestina

  • Politiek

  Met het lawaai van ronkende motoren, vuurwerk en leuzen begon Rotterdam op 22 oktober luid te protesteren tegen de aanvallen op Gaza. Maar er is ook stil protest. Zo kleurde woensdag de Hofpleinfontein rood en was er de week ervoor een rouwmars voor de slachtoffers. Loulou Drinkwaard liep mee.

 • Big Brother in de bijstand 3: Zullen ze het ooit leren?

  • Politiek

  De negatieve ervaringen van bijstandsgerechtigden drongen nauwelijks tot het grote publiek door. Totdat de gemeenteraad wethouder Richard Moti tot de orde riep. Luister nu deel 3 van de podcast Big Brother in de bijstand.

 • Big Brother in de bijstand 2: Over dieven en kleuters

  • Politiek

  “Tijdens heronderzoeken werden bijstandsontvangers als een dief of kleuter behandeld”, zegt onderzoeker Margot Kersing van de Erasmus Universiteit. Luister naar deel 2 van de podcast Big Brother in de bijstand.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures