Ga naar de inhoud

Van oude kroegen en dingen die voorbij gaan 

In Talk of the town bespreekt Vers Beton wekelijks iets dat speelt in de stad. Deze week: het nieuwe Will’ns is zijn nachtvergunning kwijt. En iedereen is verdrietig over het verdwijnen van De Schouw – maar volgens Tineke Speksnijder hoeven we ons om het interieur geen zorgen te maken.

Vers Beton – Nina Fernande – Talk of the Town – oranje – 2022
beeld: Nina Fernande

Deze zomer zag ik tot mijn blijde verrassing dat het oude café Will’ns en Wetens op de Nieuwe Binnenweg na een sluiting van ruim zeven jaar weer open is, als Kaapse Willn’s. Will’ns en Wetens was een berucht café waar wijlen Jules Deelder geregeld jazz kwam draaien en dat geen sluitingstijd leek te kennen. 

Het sluiten van de Will’ns stond destijds niet alleen. Ook andere nachtcafés zoals de Consul, het Tramhuis en de Vagebond sloten de deuren. Wie denkt dat we met de heropening weer een nachtkroeg terug erbij hebben, komt van een koude kermis thuis: in het weekend sluiten de deuren om twee uur al. De barman wist mij te vertellen dat de nachtvergunning eraf was gehaald. Een Will’ns zonder nachtvergunning, hoe is dat mogelijk?  

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • De Rotterdamse woningmarkt is krap en de prijzen zijn hoog. De nieuwe Woonvisie, die op 14 maart 2024 wordt vastgesteld, belooft verandering. Maar hoe wordt écht betaalbaar wonen in Rotterdam gerealiseerd? Op 7 maart organiseren AIR, Platform Woonopgave, Recht op de Stad en KeileCollectief het stadsgesprek ‘Betaalbaar wonen: hoe dan?!’Onderwerp van gesprek zijn de nieuwe Woonvisie, de knelpunten in de praktijk en mogelijke oplossingen. De avond wordt afgesloten met het aanbieden van kant-en-klare moties aan Rotterdamse gemeenteraadsleden, die ze op 14 maart kunnen indienen.

  Venue: Keilepand M4H
  Datum:
 • Tegenlicht is een reeks informatieve televisieprogramma’s waarin nieuwe ideeën en trends worden onderzocht binnen de wereld van politiek, economie, maatschappij, technologie en wetenschap. Onze eigen hoofdredacteur, Eeva Liukku, is aanwezig als een van de gasten.

  Venue: Centrale Bibliotheek
  Datum:
 • Bubbeldenken geeft geen oplossingen. Steeds weer dezelfde statements en dezelfde “deskundigen”…brrrr, herhaling van zetten. Daarom op zoek naar verrassend andere meningen.

  Venue: Rotterdamse Salon
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Ga jij werken aan de toekomst van de geschiedenis van Rotterdam? Museum Rotterdam beheert en…

 • Als coördinator ben jij het reisbureau voor cursisten van DRIFT’s Transition Academy. Jij zorgt ervoor…

 • Eigen initiatief van bewoners vind je boeiend. Je helpt graag bewoners om hun buren (beter) te leren kennen en hun plannen om te zetten in concrete acties. Je werft nieuwe straten, geeft advies, keurt de aanvragen goed (en soms ook af) en houdt de uitvoering in de gaten. Je bent een ervaren en communicatieve communitybuilder die Rotterdammers en hun buren bij staat met raad en daad.

 • Bekijk alle vacatures