Ga naar de inhoud

Van oude kroegen en dingen die voorbij gaan 

In Talk of the town bespreekt Vers Beton wekelijks iets dat speelt in de stad. Deze week: het nieuwe Will’ns is zijn nachtvergunning kwijt. En iedereen is verdrietig over het verdwijnen van De Schouw – maar volgens Tineke Speksnijder hoeven we ons om het interieur geen zorgen te maken.

Vers Beton – Nina Fernande – Talk of the Town – oranje – 2022
beeld: Nina Fernande

Deze zomer zag ik tot mijn blijde verrassing dat het oude café Will’ns en Wetens op de Nieuwe Binnenweg na een sluiting van ruim zeven jaar weer open is, als Kaapse Willn’s. Will’ns en Wetens was een berucht café waar wijlen Jules Deelder geregeld jazz kwam draaien en dat geen sluitingstijd leek te kennen. 

Het sluiten van de Will’ns stond destijds niet alleen. Ook andere nachtcafés zoals de Consul, het Tramhuis en de Vagebond sloten de deuren. Wie denkt dat we met de heropening weer een nachtkroeg terug erbij hebben, komt van een koude kermis thuis: in het weekend sluiten de deuren om twee uur al. De barman wist mij te vertellen dat de nachtvergunning eraf was gehaald. Een Will’ns zonder nachtvergunning, hoe is dat mogelijk?  

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • The 1619 Project is The New York Times Magazine’s award-winning reframing of American history that places slavery and its continuing legacy at the center of the countries’ national narrative.

  Venue: Kantine Walhalla
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam