Ga naar de inhoud

El Houb: een film over grootse liefde in klein Rotterdam

In Talk of the Town bespreekt Vers Beton wekelijks iets dat speelt in de stad. Amal Akbour bezocht een speciale vertoning van El Houb, het speelfilmdebuut van de Rotterdamse regisseur Shariff Nasr. De kleine zaal stond niet in verhouding tot de grootsheid van de film die werd getoond. 

Vers Beton – Nina Fernande – Talk of the Town – roze – 2022
beeld: Nina Fernande

Om de winterdepressie te vertragen, breng ik last minute een bezoek aan de open mic avond van Comedy Club Haug. Een avond waar lachen gegarandeerd is omdat je als bezoeker even dorstig bent naar gelach als de persoon met de microfoon in de hand. 

Die avond word ik verrast door een voor mij nieuw gezicht op het kleine podium: Shariff Nasr. De MC van de avond introduceert hem en benoemt kort zijn werk als filmregisseur. Er wordt gelachen en na vijf minuten is het tijd voor de volgende comedian. Maurice, de MC van de avond, kondigt zijn korte optreden af met: “Oh en volgende week komt zijn nieuwe film uit, toch?” Shariff kijkt bescheiden en zegt “Ja dat had niet gehoeven, maar het klopt. El Houb komt volgende week uit”. 

Nieuwsgierig naar deze stand-upper besluit ik hem te volgen op Instagram. “Overrated director” en “Mediocre comedian” lees ik in zijn bio. Een aantal dagen later scroll ik door mijn Insta-feed en zie ik posts over Coming Out Day. Dan blijft mijn duim hangen bij de filmposter voor de film El Houb. Ik bekijk de trailer en ik realiseer mij dat de middelmatige comedian van een week geleden de regisseur is van deze film. Op basis van de trailer lijkt “Overrated Director” een misplaatste omschrijving. 

Donderdagavond 13 oktober is er een speciale vertoning van de film in LantarenVenster met na afloop een Q&A met Shariff en hoofdrolspeler Fahd Larhzaoui. Ik blijk niet de enige die hier graag bij wil zijn. De kaartjes zijn uitverkocht. Met wat brutaal dm-verkeer en een uiterst vriendelijke persvoorlichter lukt het om een plaatsje te bemachtigen. 

El Houb vertelt het verhaal van Karim die nadat hij door zijn vader is betrapt met een man, het gesprek met zijn ouders aan wil gaan. De film speelt zich af in het Justus van Effenblok in Spangen.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures