Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
thys-jonasz-boek-nachtleven-dvd-04-2048×1365
Beeld door: beeld: Daphne van Drenth

Thys Boer (29) en Jonasz Dekkers (27) bestellen ieder een biertje en een shotje salmari. “Santé”, klinkt het. Dan storten beiden de inhoud van het shotglaasje met salmiaklikeur hun keelgat in. Ze lachen met elkaar, om elkaar. Af en toe steken ze een peuk op.

De levens van Boer en Dekkers staan grotendeels in het teken van de nacht. Boer is voorzitter van stichting N8W8 R’dam die de gemeente voorziet van advies over het nachtleven en kerndocent Leisure & Events Management aan de Willem de Kooning Academie. Dekkers is auteur en schrijft over het nachtleven voor het Rotterdamkatern van NRC. Ook promoveert hij aan de Universiteit Leiden. Wat de nacht voor ze betekent? “Alles.”

Daarom stelden ze een bundel samen die het belang van de nacht duidt. Boer en Dekkers vroegen 31 mensen – van politici tot dj’s – een persoonlijk verhaal te maken over de nacht. Zelf schreven ze het voor- en nawoord, redigeerden ze de bijdragen en hielden interviews. Alle bijdragers zijn te vatten onder een gemeenschappelijke deler: ze zijn gevormd door de nacht. Het resultaat is dan ook een ode aan de late uren, genaamd Geen dag zonder nacht.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

IMG_3318

Caspar van de Poel

Caspar van de Poel (1996) is freelance journalist en import-Rotterdammer.

Profiel-pagina
Daphne van Drenth profiel

Daphne van Drenth

Fotograaf

Daphne van Drenth (1991) studeert grafische ontwerpen aan de Willem de Kooning. Ze fotografeert en ontwerpt vanuit fascinatie voor storytelling, architectuur en het gedrag van de mens vanuit haar eigen perspectief.

Profiel-pagina