Ga naar de inhoud

Tramhaus maakte activistisch nummer Make It Happen: “Rotterdam wil gaaf zijn, maar er zijn zo veel fucked up situaties” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

De Rotterdamse band Tramhaus speelde afgelopen zomer vele festivals plat met zijn intense postpunk en de single ‘Make It Happen’. Een sneer naar de stadsslogan, inclusief een kritische video over wederopbouwwijk de Wielewaal: wat wil de band daarmee zeggen? En moet je als activistische muzikant ook antwoorden hebben? 

VERS BETON – TRAMHAUS ROTTERDAM – LISA DIEDERIK (C)-08
beeld: Lisa Diederik

Zo’n twee jaar geleden vertelde Kick Vogel in het Algemeen Dagblad hoe zijn verloofde Ciska na een avondje uit op de Mathenesserlaan werd geschept door een veel te hard rijdende auto. De bestuurder rijdt door, Kick blijft achter met zijn zwaargewonde vriendin, die drie weken later in het ziekenhuis overlijdt. Hij pleit er vervolgens bij de gemeente voor om de maximumsnelheid in West omlaag te brengen naar 30 kilometer per uur, en hardrijders strenger te straffen. Nog geen jaar na de aanrijding wordt op bijna dezelfde plek een meisje van veertien doodgereden.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Duo lecture by Slava Balbek (online) and David Gianotten & Michael den Otter of OMA, organised in collaboration with the Ukraine-the Netherlands Urban Network. Wednesday 6 December 2023, 18:30 – 20:15 (Doors open at 18:00). Register for the offline event or join the live stream

  Venue: Independent School for the City
  Datum:
 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures