Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
VERS BETON – TRAMHAUS ROTTERDAM – LISA DIEDERIK (C)-08
Beeld door: beeld: Lisa Diederik

Zo’n twee jaar geleden vertelde Kick Vogel in het Algemeen Dagblad hoe zijn verloofde Ciska na een avondje uit op de Mathenesserlaan werd geschept door een veel te hard rijdende auto. De bestuurder rijdt door, Kick blijft achter met zijn zwaargewonde vriendin, die drie weken later in het ziekenhuis overlijdt. Hij pleit er vervolgens bij de gemeente voor om de maximumsnelheid in West omlaag te brengen naar 30 kilometer per uur, en hardrijders strenger te straffen. Nog geen jaar na de aanrijding wordt op bijna dezelfde plek een meisje van veertien doodgereden.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Robin van Essel

Robin van Essel

Robin van Essel (1985) weet een klein beetje van een hele hoop verschillende dingen. Met zijn beetje kennis van een hele hoop schrijft hij het liefst over cultuur, uitgaansleven, media en stedelijke ontwikkeling. Dat kan op allerlei plekken in de wereld zijn, maar het allerliefst houdt hij het bij zijn geboortestad Rotterdam.

Profiel-pagina
LISA-DIEDERIK-PORTRET-2019

Lisa Diederik

Fotograaf

Het werk van Lisa Diederik (1990) draait om het tonen van authenticiteit en andere werelden. Daarin ziet zij het als uitdaging het uitzonderlijke in het gangbare weer te geven, het liefst met een vleugje humor. Ze studeerde aan de Willem de Kooning en is sindsdien naast fotograaf ook werkzaam in de Rotterdamse kunstwereld.

Profiel-pagina