Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
staking megafoon
Beeld door: beeld: Archiefbeelden DIG IT UP

Ik ontmoet Marjan Beijering en Anouk van Mil bij Het Nieuwe Instituut, want daar was afgelopen tijd hun pop-up expositie ‘Hoor Haar’ te zien. Deze expositie is een voortvloeisel uit het project Gerse Vrouwen van galerie en erfgoedlab DIG IT UP. Dit project dat in 2020 startte, produceert en preserveert archiefstukken over vrouwen in de Rotterdamse geschiedenis. 

“De expo is gecentreerd rondom het verhaal van Mieke de Wit”, vertelt Beijering. “Als er in de jaren ’70 en ’80 iets gebeurde op het gebied van vrouwen was Mieke erbij. Ze heeft bijvoorbeeld meegeholpen aan het opzetten van vrouwenstudies aan de Erasmus Universiteit, zat bij verschillende vrouwengroepen en was betrokken bij de feministische Filmgroep Storing”. Toch kennen weinig mensen haar verhaal.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

WhatsApp Image 2022-10-28 at 14.10.21

Jasmijn Mascini

Stagiair

Jasmijn Mascini (1999) is opgegroeid in Rotterdam. Ze houdt veel van de stad, de mensen en de cultuur hier. 

Profiel-pagina