Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
Hefpark_VersBeton_SylvanaLansu (1)
Beeld door: beeld: Sylvana Lansu

Van station Rotterdam Zuid tot aan de Hofbogen ligt een lange, onbebouwde strook stad boven de spoortunnels. Aan de zuidkant van de rivier vind je, tussen de Rosestraat en de Oranjeboomstraat, het Hefpark. Twaalf jaar geleden nog braakliggend terrein, nadat een rij cafés en huizen aan het Stieltjesplein gesloopt werd omwille van de ontwikkeling van de Kop van Zuid. Toen de bouwplannen vanwege de financiële crisis niet doorgingen, gaven buurtbewoners samen met de gemeente een tijdelijke invulling aan het stuk grond, dat nu een park is. 

Er werden moestuintjes aangelegd die allemaal door één of meerdere buurtbewoners worden beheerd. Er kwam een BMX-baan, een beachvolleybalveld en een kippenren. Recenter werd een speeltuintje geplaatst, waar ik zelf als buurtbewoner regelmatig met mijn kinderen kom. Wat me dan opvalt: het is ogenschijnlijk een van de weinige plekken in de wijk waar de ontmoeting tussen de buurtbewoners uit diverse sociale klassen en met verschillende levensovertuigingen écht plaatsvindt. Zo vanzelfsprekend is dat nog niet nu de maatschappelijke breuklijnen op alle fronten zichtbaarder dan ooit lijken te zijn.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

(c)_Madelon_Muskens

Marco Martens

Marco Martens vertelt in vele vormen. Hij maakte voorstellingen voor o.a. Oerol en De Parade en was met zijn muzikale werk op festivals als Zwarte Cross en Lowlands te zien. Marco maakte podcasts over vaderschap en ADHD en hij presenteert het spoken word-programma Tekstuur voor Hiphop In Je Smoel. Met zijn stichting De Jongens van Hiernaast maakt hij programma’s als Niks Nieuws, waarin actualiteit en woordkunst samenkomen. In april ’22 verschijnt Erfgrens, zijn eerste boek.

Profiel-pagina
DSC_0908cutklein

Sylvana Lansu

Fotograaf

Sylvana Lansu (1991) studeerde fotografie aan AKV St. Joost in Breda. In haar werk onderzoekt ze het verlangen van de mens naar vastigheid en tegelijkertijd vrijheid. Door het fotograferen van deze aspecten in de wereld om ons heen worden de raakvlakken tussen mens en natuur zichtbaar.

Profiel-pagina