Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
UITGELICHT-HUGO_BONGERS-VERS_BETON-JANUARI_2021-LISA_DIEDERIK(C)lowres-1
Beeld door: beeld: Lisa Diederik

Het is rumoerig in de cultuursector van Rotterdam. Afgelopen zomer besloot wethouder Said Kasmi de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC) op te heffen. Ondertussen zijn de eerste plannen bekend: de cultuursector moet gaan opereren als een florerend ecosysteem en hiervoor stelt de gemeente een cultuurloods, oftewel kwartiermaker, aan die ondersteuning krijgt van een kernteam bestaande uit internen van de sector, maar ook externen. Vers Beton sprak hierover met Hugo Bongers (1950), ervaren cultureel bestuurder en groot kenner van de Rotterdamse cultuursector. Hoe ziet hij de toekomst en is dit de oplossing die Rotterdam nodig heeft?

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

WhatsApp Image 2022-11-14 at 16.41.13

Aimée Dabekaussen

Aimée Dabekaussen (1998) komt uit een klein dorpje in Limburg (Stramproy voor insiders), studeerde in Nijmegen en heeft nu haar thuis volledig gevonden in Rotterdam. Ze werkt voor Lilith Mag en studeert daarnaast parttime aan de Master Arts Culture and Society. Naast dat ze uitgesproken intersectioneel feminist is, heeft ze een grote passie voor alles kunst en cultuur en is ze het bourgondische van het zuiden nooit verloren.
Profiel-pagina
LISA-DIEDERIK-PORTRET-2019

Lisa Diederik

Fotograaf

Het werk van Lisa Diederik (1990) draait om het tonen van authenticiteit en andere werelden. Daarin ziet zij het als uitdaging het uitzonderlijke in het gangbare weer te geven, het liefst met een vleugje humor. Ze studeerde aan de Willem de Kooning en is sindsdien naast fotograaf ook werkzaam in de Rotterdamse kunstwereld.

Profiel-pagina