Ga naar de inhoud

Hugo Bongers: “Dit gedoe rondom structuren zie je op het moment dat de wethouder inhoudelijk geen opvatting heeft” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Hugo Bongers is al tientallen jaren bekend in de Rotterdamse kunst- en cultuurwereld. Hoe kijkt de cultureel bestuurder naar de opheffing van de RRKC en het rapport met de vervangende plannen? 

UITGELICHT-HUGO_BONGERS-VERS_BETON-JANUARI_2021-LISA_DIEDERIK(C)lowres-1
beeld: Lisa Diederik

Het is rumoerig in de cultuursector van Rotterdam. Afgelopen zomer besloot wethouder Said Kasmi de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC) op te heffen. Ondertussen zijn de eerste plannen bekend: de cultuursector moet gaan opereren als een florerend ecosysteem en hiervoor stelt de gemeente een cultuurloods, oftewel kwartiermaker, aan die ondersteuning krijgt van een kernteam bestaande uit internen van de sector, maar ook externen. Vers Beton sprak hierover met Hugo Bongers (1950), ervaren cultureel bestuurder en groot kenner van de Rotterdamse cultuursector. Hoe ziet hij de toekomst en is dit de oplossing die Rotterdam nodig heeft?

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures