Ga naar de inhoud

Kapper Ched vreest twee jaar chaos aan de Laan op Zuid

In Talk of the town bespreekt Vers Beton wekelijks iets dat speelt in de stad. Deze week: kapper Ched en andere ondernemers rondom de Laan op Zuid voorzien chaos nu kruispunt Roseknoop twee jaar dicht gaat voor renovatie. 

Vers Beton – Joep Brouwer – Talk of the town – 4 – 2022
beeld: Joep Brouwer

“Hebben we net Corona gehad, krijgen we dit er overheen”, zegt Chantal, eigenaar van kapper Ched op de Laan op Zuid. Ched is al járen de vaste kapsalon van ons hele gezin. Meestal bespreken we uitgebreid onze vakanties, Rotterdams nieuws of recent leed rondom een BN-er. Daar is nu allemaal geen tijd voor. De talk of the town is vandaag voor Ched: de enorme onderneming die Renovatie Roseknoop heet.

Voor wie het heeft gemist: het knooppunt bij de MediaMarkt, Laan op Zuid, Varkenoordviaduct, Albeda College en 2e Rosestraat gaat twee jaar lang flink op de schop, de voorbereidingen zijn al gestart. Vanaf januari wordt 2e Rosestraat dan bijna twee jaar geheel afgesloten, ook voor tram en bus. En de Laan op Zuid wordt van mei tot oktober 2023 afgesloten voor autoverkeer, tram en bus.

Volgens de gemeente is deze ingreep hoogst noodzakelijk en kon het niet langer uitgesteld worden. Op speciale pagina voor de Roseknoop is te lezen: “In het gebied loopt een dijk, zo houden bewoners droge voeten. Maar de dijk is verzakt en moet worden opgehoogd. Daarom moeten de leidingen en kabels onder de grond ook een stukje hoger. Er komen veel nieuwe woningen in Stadionpark, waar de Roseknoop onderdeel van is. Die huizen moeten een goede aansluiting krijgen. Omdat de grond dan al open is, vernieuwt de gemeente gelijk het riool. Ook voert de gemeente onderhoudswerkzaamheden uit aan het Varkenoordseviaduct. En de RET vervangt de tramrails.”

Voor Chantal mag dit allemaal wel zo zijn, maar is er te weinig aandacht voor de belangen van de ondernemers. “De Laan op Zuid gaat een half jaar dicht. Een half jaar! Veel van onze klanten komen uit Barendrecht en omstreken. Hoe moeten die nu hier komen? Ze kunnen met de metro in plaats van met de tram of de auto, maar dan moeten ze nog een stuk lopen. Dat kan niet iedereen.” Ze zegt dat dit heus niet alleen over haar kapperszaak gaat, maar dat het leeft onder alle ondernemers uit de buurt.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam