Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
Vers Beton – Kazuma Eekman – Boetehoofdstad – 1 – 2022
Beeld door: beeld: Kazuma Eekman

Dit artikel in het kort:

  • Rotterdam schrijft al vier jaar op rij de meeste boetes uit vanwege gemeentelijk regels (de APV). Deze hebben vooral betrekking op de indeling van de buitenruimte en gedragsregels voor burgers en bedrijven.
  • De meeste boetes werden uitgeschreven voor wildplassen en het drinken of bezitten van alcohol op een openbare plaats.
  • We maakten een reconstructie van hoe de discussie over APV-regels gevoerd en gevoeld wordt in de stad en hoe op de APV gehandhaafd wordt.
  • Er komen steeds meer regels en handhavers bij. Na invoering van een regel is het moeilijk die politiek te controleren op de gewenste uitwerking.
  • Onder andere de ombudsvrouw van Rotterdam en organisatoren van evenementen maken zich zorgen over een stad waarin niks meer mag.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

  1. Amsterdam heeft 450 boa s (in 2020), Den Haag: 250 (2020), Rotterdam: 401 (2021), Utrecht: 105 (2022) ↩︎
WhatsApp Image 2019-09-16 at 14.37.50

Romy van Dijk

Romy van Dijk (1995), geboren en getogen Rotterdammer, is afgestudeerd historicus en socioloog. Haar interesse in sociale en culturele vraagstukken gaat met name uit naar het publieke debat en hoe daarin over thema’s als seksisme, racisme en identiteit gesproken wordt.

Profiel-pagina
Ko Musters

Ko Musters

Ko Musters (1996) volgde de School voor Journalistiek in Utrecht. Na een stage bij RTV Rijnmond en The Investigative Desk ging hij aan de slag bij de lokale omroep Open Rotterdam. In de stad ligt zijn passie. Nu maakt hij voor Vers Beton en Open Rotterdam onderzoeksverhalen beeldend.

Profiel-pagina
SELF-1440×1814

Kazuma Eekman

illustrator

Kazuma is een Rotterdamste kunstenaar. Hij schildert voornamelijk met acrylverf maar hij is ook regelmatig te vinden op de zeefdruk werkplaats van de Mesh print club. Naast schilderen en illustreren heeft hij ook een passie voor koken en is een fanatiek hardloper. 
Profiel-pagina