Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Tijdens het Stadmakerscongres op 4 november organiseerden Vers Beton en OPEN Rotterdam de talkshow Studio Stadmaken. Deel 1 over het woonbeleid is nu terug te kijken.

Het is inmiddels een jaar geleden dat de Woonopstand duizenden mensen op de been bracht om te protesteren tegen het woonbeleid in Rotterdam. Deze zomer publiceerde de Rotterdamse Rekenkamer een kritisch rapport over de Rotterdamse Woonvisie. 

Tegenwoordig wil de gemeente bewoners beter betrekken bij stadsontwikkeling in ‘stadsvernieuwing 2.0’. Het in 2010 afgeschafte ministerie van Volkshuisvesting is met het nieuwe kabinet weer teruggekomen. Minister Hugo de Jonge komt met nieuwe maatregelen die ingrijpen in de markt. 

In deze aflevering gaan we met de  gasten in gesprek over de vraag: “Waar staan we nu als het gaat om het woonbeleid?” Als het aan Marianne Klerk ligt is er nog veel ruimte voor verbetering: “Het is alleen maar gebakkelei over cijfers, en uiteindelijk daarmee wegkomen.”

Bekijk hier de video:

Dit een onafhankelijke co-productie van OPEN Rotterdam en Vers Beton, mogelijk gemaakt door AIR. (meer informatie)

Je kunt deze banner wegklikken...

...maar je kunt ook lid worden van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Nee, ik lees eerst het stuk verder

WhatsApp Image 2022-10-28 at 14.10.21

Jasmijn Mascini

Stagiair

Jasmijn Mascini (1999) is opgegroeid in Rotterdam. Ze houdt veel van de stad, de mensen en de cultuur hier. 

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.