Ga naar de inhoud

Studio Stadmaken: “Iedereen roept ‘participatie’, maar niemand weet wat dat inhoudt”

Presentator Sanne Poot en tafelheer Zico Lopez spraken op het Stadmakerscongres met journalisten Marianne Klerk en Inge Janse, architect Endry van Velzen en woonactivist Mustapha Eaisaouiyen over het Rotterdams woonbeleid.

Tijdens het Stadmakerscongres op 4 november organiseerden Vers Beton en OPEN Rotterdam de talkshow Studio Stadmaken. Deel 1 over het woonbeleid is nu terug te kijken.

Het is inmiddels een jaar geleden dat de Woonopstand duizenden mensen op de been bracht om te protesteren tegen het woonbeleid in Rotterdam. Deze zomer publiceerde de Rotterdamse Rekenkamer een kritisch rapport over de Rotterdamse Woonvisie. 

Tegenwoordig wil de gemeente bewoners beter betrekken bij stadsontwikkeling in ‘stadsvernieuwing 2.0’. Het in 2010 afgeschafte ministerie van Volkshuisvesting is met het nieuwe kabinet weer teruggekomen. Minister Hugo de Jonge komt met nieuwe maatregelen die ingrijpen in de markt. 

In deze aflevering gaan we met de  gasten in gesprek over de vraag: “Waar staan we nu als het gaat om het woonbeleid?” Als het aan Marianne Klerk ligt is er nog veel ruimte voor verbetering: “Het is alleen maar gebakkelei over cijfers, en uiteindelijk daarmee wegkomen.”

Bekijk hier de video:

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam