Ga naar de inhoud

Studio Stadmaken over de energiecrisis: “De hoofdrekening wordt betaald door degene met de laagste inkomens”

Presentator Sanne Poot en tafelheer Zico Lopez spraken op het Stadmakerscongres met taal-milieucoach Houria Tourich, Jelte Boeijenga van Energie van Rotterdam en klimaatactivist Renske Wienen over de vraag hoe we sociaal en duurzaam uit de energiecrisis kunnen komen.

Tijdens het Stadmakerscongres op 4 november organiseerden Vers Beton en OPEN Rotterdam de talkshow Studio Stadmaken. Deel 2 over de energiecrisis is nu terug te kijken.

Door de stijgende gas- en energieprijzen neemt de energiearmoede in de stad toe. Kwetsbare groepen voelen de crisis het eerst. Tegelijkertijd is het klimaatprobleem er niet minder op geworden. “Wij staan als activist, milieucoach of directeur van een energiecoöperatie allemaal met een emmertje water over een vuur te gooien wat ondertussen in Den Haag de hele tijd weer aangestoken wordt”, aldus Wienen. 

Bekijk hier de video:

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam