Ga naar de inhoud

Studio Stadmaken over de energiecrisis: “De hoofdrekening wordt betaald door degene met de laagste inkomens”

Presentator Sanne Poot en tafelheer Zico Lopez spraken op het Stadmakerscongres met taal-milieucoach Houria Tourich, Jelte Boeijenga van Energie van Rotterdam en klimaatactivist Renske Wienen over de vraag hoe we sociaal en duurzaam uit de energiecrisis kunnen komen.

Tijdens het Stadmakerscongres op 4 november organiseerden Vers Beton en OPEN Rotterdam de talkshow Studio Stadmaken. Deel 2 over de energiecrisis is nu terug te kijken.

Door de stijgende gas- en energieprijzen neemt de energiearmoede in de stad toe. Kwetsbare groepen voelen de crisis het eerst. Tegelijkertijd is het klimaatprobleem er niet minder op geworden. “Wij staan als activist, milieucoach of directeur van een energiecoöperatie allemaal met een emmertje water over een vuur te gooien wat ondertussen in Den Haag de hele tijd weer aangestoken wordt”, aldus Wienen. 

Bekijk hier de video:

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Op woensdagavond 3 april komen de scherpe geesten achter het bekroonde onderzoek naar het Rotterdamse bijstandsalgoritme bijeen in het Journalistiek Café in de Carnisser Keuken! Dit dynamische team- Celeste Boddaert, Eeva Liukku, Romy van Dijk en Saskia Klaassen – deelt graag hun inzichten, ervaringen en het belang van datajournalistiek. Ontdek hoe ze te werk zijn gegaan en het proces achter hun bekroonde onderzoek hebben doorlopen. 🎙️📰

  Venue: De Carnisser Keuken
  Datum:
 • Tijdens de eerste edtie Extra Space op 14 maart luister je vanaf 19:00 naar de…

  Venue: Leeszaal Rotterdam West
  Datum:
 • De Rotterdamse woningmarkt is krap en de prijzen zijn hoog. De nieuwe Woonvisie, die op 14 maart 2024 wordt vastgesteld, belooft verandering. Maar hoe wordt écht betaalbaar wonen in Rotterdam gerealiseerd? Op 7 maart organiseren AIR, Platform Woonopgave, Recht op de Stad en KeileCollectief het stadsgesprek ‘Betaalbaar wonen: hoe dan?!’Onderwerp van gesprek zijn de nieuwe Woonvisie, de knelpunten in de praktijk en mogelijke oplossingen. De avond wordt afgesloten met het aanbieden van kant-en-klare moties aan Rotterdamse gemeenteraadsleden, die ze op 14 maart kunnen indienen.

  Venue: Keilepand M4H
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam