Ga naar de inhoud

De Huidenclub: placemaker, placeholder of place to be?

In het gebouw Diepeveen in Rotterdam-West opende afgelopen zomer de Huidenclub: “een nieuwe experimentele ruimte gewijd aan de productie en presentatie van hedendaagse cultuur”. Wat gebeurt er binnen de Huidenclub? En welke invloed kan de ruimte hebben op de directe omgeving?


20221202DSCF8259

beeld: Chiara Catalini

De Huidenclub heeft twee ingangen: een hoofdingang aan de Pelgrimsstraat die op het moment van bezoeken dicht is en een tweede ingang aan het Hudsonplein. Deze ingang zit verscholen achter een hek naast een bouwkeet. De dikke plastic stroken die voor het gat van de deur hangen leiden niet naar de vriezer van een slager, maar naar een koffiebar in een ruim opgezette fabriekshal met een bijzondere draagconstructie. Die lijkt van metaal gemaakt te zijn, maar is eigenlijk van beton. 

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam