Ga naar de inhoud

Het Grote Vers Beton Jaaroverzicht van 2022

In 2022 publiceerden we totaal 198 artikelen, organiseerden we vier talkshows en schreven tien onderzoeksverhalen. Ook verhuisde de redactie naar een nieuwe locatie. Het einde van het jaar nadert, dus het is tijd voor het traditionele Grote Vers Beton Jaaroverzicht.


image_6483441

beeld: Daan Timmer

Minder dan een jaar geleden zaten we nog in een lockdown. Dat lijkt al weer iets uit een ander tijdperk. Sinds die tijd hadden we gemeenteraadsverkiezingen, kregen we een nieuwe coalitie, ging de streep definitief door Feyenoord City, zochten 2400 vluchtelingen uit Oekraïne een veilig heenkomen in onze stad, werd de RRKC opgeheven en zetten de hoge energieprijzen veel hulporganisaties in crisisstand. 

Ook bij Vers Beton zaten we niet stil. In dit jaaroverzicht lees je terug wat de terugkerende thema’s waren, welke artikelen het best zijn gelezen en hoe het onszelf verging. Ik kan niet alle 198 artikelen die we publiceerden noemen, maar hieronder bespreek ik de hoogtepunten en overkoepelende thema’s.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Kom naar de EUR Sustainability Summit 2024 op 16 en 17 mei aan de Erasmus Universiteit! Laten we samen nadenken over de rol van universiteiten in het bevorderen van een rechtvaardige en duurzame samenleving. We zullen ook een beweging voor samenwerking binnen de Nederlandse academische gemeenschap aanmoedigen.

  Venue: Erasmus Woudestein Campus
  Datum:
 • TMC Holanda is op zoek naar hét zangtalent van Nederland. En jij kan hierbij zijn! 

  Venue: Theater Zuidplein
  Datum:
 • Uurtje Kunst is de maandelijkse gratis kunstlezing van Bibliotheek Rotterdam. Kunstkenner en cultuurhistoricus Hoo Man Chan geeft je telkens weer een nieuw verdiepend inzicht in een kunstwerk of kunstenaar. Deze maand: Ossop Zadkine.

  Venue: Centrale Bibliotheek Rotterdam
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Investeer jij binnenkort in de toekomst van de volgende generaties door betaalbare woningen te ontwikkelen in Rotterdam? 

 • De Medewerker Verhuur en Evenementen draagt ter ondersteuning van en in samenwerking met de Coördinator Horeca, Verhuur en Publieksservice zorg voor de realisatie van commerciële en culturele verhuuractiviteiten in theaterzalen en andere ruimtes van Jeugdtheater Hofplein. Gastvrijheid is daarbij belangrijk en het is prettig als je initiatief neemt om bestaande werkwijzen te verbeteren. 

 • Gefascineerd door popcultuur en de belevingswereld van de millennial creëren we universums waar verschillende genres en disciplines elkaar kruisen en een nieuwe zintuiglijke ervaring vormen: musicals over het einde van de wereld, meditatieve opera’s, eco-feministische punkbands, onnavolgbare radiokunst en monumenten voor een verdrinkende stad. We zijn verslaafd aan ons publiek en zingen, aan de vooravond van de apocalyps, de longen uit ons lijf in een poging een alternatieve timeline te unlocken.

 • Bekijk alle vacatures