Ga naar de inhoud

Het Grote Vers Beton Jaaroverzicht van 2022

In 2022 publiceerden we totaal 198 artikelen, organiseerden we vier talkshows en schreven tien onderzoeksverhalen. Ook verhuisde de redactie naar een nieuwe locatie. Het einde van het jaar nadert, dus het is tijd voor het traditionele Grote Vers Beton Jaaroverzicht.


image_6483441

beeld: Daan Timmer

Minder dan een jaar geleden zaten we nog in een lockdown. Dat lijkt al weer iets uit een ander tijdperk. Sinds die tijd hadden we gemeenteraadsverkiezingen, kregen we een nieuwe coalitie, ging de streep definitief door Feyenoord City, zochten 2400 vluchtelingen uit Oekraïne een veilig heenkomen in onze stad, werd de RRKC opgeheven en zetten de hoge energieprijzen veel hulporganisaties in crisisstand. 

Ook bij Vers Beton zaten we niet stil. In dit jaaroverzicht lees je terug wat de terugkerende thema’s waren, welke artikelen het best zijn gelezen en hoe het onszelf verging. Ik kan niet alle 198 artikelen die we publiceerden noemen, maar hieronder bespreek ik de hoogtepunten en overkoepelende thema’s.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam