Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
Anne en Basia leunen tegen een muur en staren in de verte, logo van Wat Dan Wel

Tijdens de COVID-crisis hoorde je veel mensen zeggen dat dit hét moment was om verandering door te voeren, om het vanaf nu écht anders te gaan doen. Het is makkelijk om te zeggen wat we niet (meer) willen, maar hoe begin je te bedenken: wat dan wel? 

De podcast wordt gepresenteerd door redacteuren Anne Ardon en Basia Dajnowicz van Vers Beton – twee Rotterdammers die elke dag met twijfels onder hun arm door de wijk lopen. Samen besloten ze weg van twitter, politieke praatjes en nieuwssites te stappen, en in plaats daarvan de wijk in te gaan, op zoek naar bewoners die het wél weten. Op zoek naar een remedie tegen stadse wanhoop.

In deze podcast komen Rotterdammers aan het woord die op hun eigen manier bezig zijn de stad beter te maken, of het nu gaat om armoede, de buurt, vergroening en duurzaamheid. Hoe maken zij verschil in de stad en hoe weten zij de moed erin te houden? Verwacht onder andere gasten als Mustapha Eaisaouiyen, Zico Lopes en Vanessa Umboh. 

Anne Ardon studeerde bestuurskunde aan de Erasmusuniversiteit en heeft Rotterdam sindsdien niet meer verlaten. Tegenwoordig werkt ze als cybersecurity-adviseur voor een groot adviesbureau.

Basia Dajnowicz woont in Rotterdam west en is redacteur bij onder andere Vers Beton en de Correspondent. 

Maandag komt de eerste aflevering online. Te gast is dan Mustapha Eaisaouiyen, één van de laatste bewoners van de inmiddels gesloopte Tweebosbuurt die moest vertrekken. Luister hier alvast naar een fragment: 

Abonneer je op het podcastkanaal Wat Dan Wel? in je favoriete podcastapp zoals: Spotify, Deezer, of  Stitcher.

Je kunt deze banner wegklikken...

...maar je kunt ook lid worden van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Eeva Liukku

Eeva Liukku

Hoofdredacteur

Eeva Liukku (Rotterdam, 1983) begrijpt niet waarom mensen ergens anders zouden willen wonen dan in Rotterdam, maar heeft wel in Amsterdam wijsbegeerte gestudeerd.
[email protected]

Profiel-pagina
Daphne van Drenth profiel

Daphne van Drenth

Fotograaf

Daphne van Drenth (1991) studeert grafische ontwerpen aan de Willem de Kooning. Ze fotografeert en ontwerpt vanuit fascinatie voor storytelling, architectuur en het gedrag van de mens vanuit haar eigen perspectief.

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.