Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Vanessa Umboh, armoedebestrijder en oprichter van de stichting Stem Zonder Gezicht, praat over sociale problematiek en met name kinderarmoede. Stichting Stem Zonder Gezicht laat zien dat armoede een systeemprobleem is: “Ik vind dat er aan victim blaming gedaan wordt. ‘Mensen moeten zich over hun schaamte heen zetten, mensen moeten dit, mensen moeten dat’, maar volgens mij moet onze overheid er gewoon voor zorgen dat wij in de basis genoeg hebben om te kunnen leven”, aldus Umboh. 

De gemeente lijkt doordrongen van de problematiek, maar Umboh constateert dat Rotterdam tot op heden nauwelijks vooruitgang boekt bij het terugdringen van (kinder)armoede. Wat gaat hier mis, en waar zitten de fouten in het systeem?

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Anne Ardon

Anne Ardon

Anne Ardon (1994) studeerde bestuurskunde aan de Erasmusuniversiteit en heeft de stad sindsdien niet meer verlaten. Tegenwoordig werkt ze als cybersecurity-adviseur voor een groot adviesbureau.

Profiel-pagina
IMG_2709

Basia Dajnowicz

Basia Dajnowicz (1988) is na de Achterhoek, Arnhem en Antwerpen eindelijk in Rotterdam terechtgekomen. Die krijg je hier nooit meer weg. In het dagelijks leven rammelt ze op haar toetsenbord en maakt ze domme grappen.

Profiel-pagina
Daphne van Drenth profiel

Daphne van Drenth

Fotograaf

Daphne van Drenth (1991) studeert grafische ontwerpen aan de Willem de Kooning. Ze fotografeert en ontwerpt vanuit fascinatie voor storytelling, architectuur en het gedrag van de mens vanuit haar eigen perspectief.

Profiel-pagina