Ga naar de inhoud

Wat Dan Wel? Vanessa Umboh over kinderarmoede — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

In Wat Dan Wel? de podcast praten Anne Ardon en Basia Dajnowicz met Rotterdammers die de stad een stukje beter maken. In deze aflevering is Vanessa Umboh van Stichting Stem Zonder Gezicht te gast, over hoe we betere omstandigheden voor alle Rotterdamse kinderen kunnen creëren. Luister ‘m nu in je favoriete podcast-app.

Vers Beton · Wat Dan Wel? afl 2: Vanessa Umboh over kinderarmoede

Vanessa Umboh, armoedebestrijder en oprichter van de stichting Stem Zonder Gezicht, praat over sociale problematiek en met name kinderarmoede. Stichting Stem Zonder Gezicht laat zien dat armoede een systeemprobleem is: “Ik vind dat er aan victim blaming gedaan wordt. ‘Mensen moeten zich over hun schaamte heen zetten, mensen moeten dit, mensen moeten dat’, maar volgens mij moet onze overheid er gewoon voor zorgen dat wij in de basis genoeg hebben om te kunnen leven”, aldus Umboh. 

De gemeente lijkt doordrongen van de problematiek, maar Umboh constateert dat Rotterdam tot op heden nauwelijks vooruitgang boekt bij het terugdringen van (kinder)armoede. Wat gaat hier mis, en waar zitten de fouten in het systeem?

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures