Ga naar de inhoud

OurDomain: legale discriminatie op de woningmarkt

Woongebouw OurDomain bij Rotterdam Blaak verdicht de binnenstad en stimuleert met ruim zeshonderd nieuwe woningen voor studenten en starters de doorstroming op de benarde woningmarkt. Maar daarvoor moet je wel studeren of een opleiding hebben afgerond in het hoger onderwijs. Hoewel OurDomain de woningnood tegengaat is het de vraag wat het gebouw de stad te bieden heeft en tegen welke prijs.


VersBeton_OurDomain_SylvanaLansu (9)

beeld: Sylvana Lansu

De term ‘woongebouw’ dekt de lading eigenlijk niet. In OurDomain zit een verbluffend aantal van 612 appartementen, aangevuld met gemeenschappelijke ruimtes onderin en bovenop het gebouw. Die zijn toegespitst op studenten en jongvolwassenen: de doelgroep van OurDomain. Mark Kuijpers, managing director van Greystar – de van oorsprong Amerikaanse belegger en eigenaar van het gebouw – legt uit waarom: “Jongeren komen in de stad moeilijk aan een woning. Zij willen zich nog niet settelen, maar willen wonen met gelijkgestemden. Wij bieden hen betaalbare compacte standaardwoningen aan, ‘verlengd’ met voorzieningen.”

Al 4 reacties — discussieer mee!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam