Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
debat vastgoed
Beeld door: beeld: Pia van den Beuken

Het maatschappelijk vastgoed is een hot topic: in zes jaar verdiende de gemeente er 200 miljoen euro mee. Regelmatig leidt zo’n verkoop van een pand tot raadsvragen, of een emotioneel krantenbericht. Het betekent namelijk vaak dat huurders plots hun pand uit moeten. Doorgaans verandert het pand na de verkoop in een woongebouw. Nu er zicht is op hoe het verkoopbeleid uitpakt, is duidelijk geworden wie ervan profiteert en wie aan het kortste eind trekken. 

Voor OPEN Rotterdam en Vers Beton dook journalist Teun van den Ende een jaar lang in de wereld van het maatschappelijk vastgoed in Rotterdam. Het onderzoek heeft de rode draden naar voren gehaald en een stevig fundament onder het debat gelegd. Op 7 februari om 20:00 uur in het Wijkpaleis in Rotterdam West organiseren OPEN Rotterdam en Vers Beton daarom een vervolg.

Benieuwd naar het onderzoek? Hier lees je er alles over.  

Over het debat

Onder leiding van journalist Marianne Klerk bespreken we op 7 februari de conclusies van het onderzoek en wat we de komende jaren kunnen verwachten met journalist en onderzoeker Teun van den Ende. Aan tafel zitten onder meer Piet de Jonge (Groot Rotterdams Atelier Weekend), Marieke Hillen (Wijkpaleis), Erik Arkensteijn (KNHM Foundation voor maatschappelijke initiatieven), journalist Hasna el Maroudi en wethouder Robert Simons aan. Meer sprekers volgen!

Iedereen is van harte welkom om te komen en mee te praten over de toekomst van maatschappelijk vastgoed in onze stad. Wil jij er bij zijn? Meld je dan hieronder aan. 

Bron: beeld: youtu.be
Vers Beton – Pia van den Beuken – Gemeentelijk Vastgoed – header – 2021

Deel van Dossier

Vastgoed in de verkoop

Onderzoek naar de gevolgen van de verkoop van gemeentelijk vastgoed voor de stad.

Je kunt deze banner wegklikken...

...maar je kunt ook lid worden van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Nee, ik lees eerst het stuk verder

Teun van den Ende

Teun van den Ende

chef architectuur & stedelijke ontwikkeling

Teun van den Ende laat zich niet graag leiden door hypes, maar gaat juist op zoek naar de lange lijnen in de ontwikkeling van Rotterdam – en ook andere steden trouwens. Teun combineert populaire cultuur met historisch onderzoek naar de stad.

[email protected]

Profiel-pagina
Pia3

Pia van den Beuken

Beeldjournalist

Pia van den Beuken (1995) is filmmaker, illustrator en woont op een zeilbootje in Delfshaven. Ze is gepassioneerd over documentaire films, natuur, cultuur en de wrijvingen hiertussen. Ze is op zoek naar verhalen die niet zozeer gaan over wat, wanneer en wie maar inzicht geven in het waarom en hoe.

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.