Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
Czarina Calinawagan_03
Beeld door: beeld: Marcella Homsma

In een lesruimte in het Goethe-Institut aan de Westersingel heeft mediakunstenaar Czarina Calinawagan de bureaus in het midden bij elkaar geschoven. Zo heeft ze alle ruimte om haar ontwerpen te testen op de lege wanden, haar telefoon met een augmented reality-app in de aanslag. Via augmented reality (AR) voeg je virtuele elementen toe aan de ‘echte’ wereld met bijvoorbeeld een app op je telefoon. “Mensen moeten vaak lachen als ze me hier bezig zien. Wat ik doe is niet zo veel anders dan Pokémon Go, waarbij je probeert zoveel mogelijk karakters te vangen.”

Wat Calinawagan vangt zijn alleen geen fantasiefiguren, maar objecten die herinneren aan de reizen van haar overleden vader in de jaren ’70 en ’80 van de vorige eeuw. Net als veel landgenoten uit de Filipijnen werkte hij op een vrachtschip en bezocht zo verschillende keren Rotterdam. Zijn ansichtkaarten, brieven, dagboeken en foto’s vormden het startpunt van een artistiek onderzoeksproject binnen het programma Goethe Investigating

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

sk

Saskia Klaassen

Chef onderzoeksredactie

Saskia Klaassen (1966) is na omzwervingen langs verschillende media en maatschappelijke organisaties terug op de plek waar ze als journalist begon: Rotterdam.

[email protected]nl

Profiel-pagina
D9A5045-1kopie

Marcella Homsma

Fotograaf

Marcella Homsma (1995) benadert de fotografie op een poëtische manier. Belangrijk vindt ze dat een foto een essentie of eigenheid van de persoon, het gebouw of het landschap laat zien. Dit is iets waar ze steeds naar op zoek gaat.

Profiel-pagina