Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Er wonen veel mensen in de stad. De leefomgeving staat onder druk door overlast, hittestress en mobiliteitsproblemen. Rotterdam is volgens ingenieursbureau Arcadis ook nog eens de minst gezonde stad om te wonen. Ook op groen scoren we niet goed. Wat kan er beter?

Piet Vollaard is architect, ecoloog en expert biodiversiteit. Vollaard is als medeoprichter van Stichting De Natuurlijke Stad bezig met ecosystemen in Rotterdam. In deze aflevering spreekt hij over het ecosysteem van Rotterdam én wat we als bewoners en overheid kunnen doen om dit te verbeteren. “Het idee dat er zoiets bestaat als een ecosysteem in de stad is vrij recent. Iedereen is nog een beetje in het duister aan het tasten over hoe we dit ecosysteem moeten aanpakken, maar er is wel een algemeen gedragen gevoel dát het beter moet.”

versbeton-podcast-watdanwel-portret-piet-1080×1080
Beeld door: beeld: Daphne van Drenth

Shownotes

Over deze podcast

Wat Dan Wel? is de podcast waarin we op zoek gaan naar hoe het beter kan in de stad. Anne Ardon en Basia Dajnowicz praten met Rotterdammers die de stad een stukje beter te maken. Tijdens de covid-crisis hoorde je veel mensen zeggen dat dit hét moment was om verandering door te voeren, om het vanaf nu écht anders te gaan doen. Het is makkelijk om te zeggen wat we niet (meer) willen, maar hoe begin je te bedenken: wat dan wel? Abonneer nu op het kanaal Wat Dan Wel? in je favoriete podcastapp.

Redactie door Jasmijn Mascini en Max Omlo, sounddesign door Walvisnest, fotografie Daphne van Drent, ontwerp Jowan de Haan, productie en eindredactie Eeva Liukku.

beeld zico lopes

Lees meer

Wat Dan Wel? Zico Lopes over gentrificatie

Zico Lopes over hoe buurten veranderen, en welk effect bewoners op een buurt hebben

Je kunt deze banner wegklikken...

...maar je kunt ook lid worden van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Nee, ik lees eerst het stuk verder

IMG_2709

Basia Dajnowicz

Basia Dajnowicz (1988) is na de Achterhoek, Arnhem en Antwerpen eindelijk in Rotterdam terechtgekomen. Die krijg je hier nooit meer weg. In het dagelijks leven rammelt ze op haar toetsenbord en maakt ze domme grappen.

Profiel-pagina
Anne Ardon

Anne Ardon

Anne Ardon (1994) studeerde bestuurskunde aan de Erasmusuniversiteit en heeft de stad sindsdien niet meer verlaten. Tegenwoordig werkt ze als cybersecurity-adviseur voor een groot adviesbureau.

Profiel-pagina
Daphne van Drenth profiel

Daphne van Drenth

Fotograaf

Daphne van Drenth (1991) studeert grafische ontwerpen aan de Willem de Kooning. Ze fotografeert en ontwerpt vanuit fascinatie voor storytelling, architectuur en het gedrag van de mens vanuit haar eigen perspectief.

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.