Ga naar de inhoud

Wat Dan Wel? Zico Lopes over gentrificatie

In Wat Dan Wel? de podcast praten Anne Ardon en Basia Dajnowicz met Rotterdammers die de stad een stukje beter maken. In deze aflevering is architect Zico Lopes te gast, over hoe buurten veranderen, en welk effect bewoners op een buurt hebben. Luister ‘m nu in je favoriete podcast-app.

Zico Lopes is architect en oprichter van Spatial Codes: een architectenbureau middenin Bospolder-Tussendijken. In deze aflevering spreekt hij over gentrificatie, en wat we als bewoners en overheid kunnen doen om dit proces tegen te gaan. Volgens Lopes is het vooral belangrijk dat er mensen zijn die wortels in de buurt hebben. In elke wijk zit volgens hem een infrastructuur met kennis over – en liefde voor de buurt. “Leer je omgeving kennen. Duik in de nuances van de buurt. Kijk, observeer en luister op een bescheiden manier. En vooral: ga met de buurtbewoners in gesprek, daar zit zó veel kennis.”

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam