Ga naar de inhoud

Betere bescherming voor kunstenaars zou niets nieuws moeten zijn

Talk of the town

In Talk of the town bespreekt Vers Beton wekelijks iets dat speelt in de stad. Deze week: op Art Rotterdam wordt een ‘fair practice code’ voor galeries geïntroduceerd om (startende) kunstenaars beter te beschermen. 

Op woensdag 8 februari opende de alweer 24e editie van Art Rotterdam. Deze woensdag is speciaal voor pers en genodigde gasten, vanaf donderdag tot en met zondag is de kunstbeurs open voor gewoon publiek. Het is de eerste ‘normale’ editie van Art Rotterdam sinds het doemjaar 2020. In 2021 en 2022 vonden geïmproviseerde edities plaats in respectievelijk de zomer en het voorjaar. Een beetje gek, want normaal gesproken vormt Art Rotterdam het middelpunt van de altijd in februari terugkerende Rotterdam Art Week – een midweek met diverse beurzen, speciale openingen van tentoonstellingen in musea en kunstinstellingen, openluchtinstallaties, pop-up shows, open ateliers en andere happenings.

Oprichter van Art Rotterdam en sinds 2009 directeur Fons Hof opent de perspreview met de mededeling dat hij het bezoekersaantal van 28.000 in 2020 dit jaar sowieso wil overschrijden. We staan met een clubje journalisten en andere genodigden in de Branderij, een grote, hoger gelegen zaal midden in de fabriek. Trots vertelt Hof over een nieuw onderdeel in de Van Nellefabriek dit jaar: Sculpture Park. Een presentatie van grootschalige kunstwerken die “een relatie aangaan met de natuur of de stedelijke omgeving”. Een deel van de ruimte is hierin gereserveerd voor Rotterdamse of in Rotterdam opgeleide kunstenaars. 

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam